Головна » Архів матеріалів

І хімікати, і механічна обробка

І хімікати, і механічна обробка

Амброзія полинолиста є одним з найнебезпечніших карантинних бур’янів. Збільшуючись, вогнища цього бур’яну не тільки пригнічують розвиток сільськогосподарських культур, але й спричиняють алергійні захворювання у період цвітіння. 


Вона має високий життєвий потенціал і регенераційну здатність. Наприклад, після проведення культивації під картоплю залишки рослини, присипанні вологим грунтом, утворюють додаткове коріння й добре розвиваються. Якщо амброзію скосити, від її прикореневих частин відростають нові паростки, особливо за наявності вологи в грунті. Відростає амброзія від стебла та його частин, що залягають на 3-5 см нижче поверхні грунту ... Читати далі »

27.07.2013

Проти «Гарпуна» немає аргументів

Проти «Гарпуна» немає аргументів

Напевно, їдучи автошляхами Київської області, всі автолюбителі помічали таблички з надписом: «Увага, здійснюється фото-відео фіксація порушень правил дорожнього руху». А через півтора кілометри після такого знаку вони обов’язково проїжджали повз непримітний бокс сірого кольору. Саме цей бокс змушує водіїв пригальмовувати, зменшуючи швидкість до рівня дозволеної. Не пригальмуєш – отримаєш протокол і потім заплатиш штраф. 


У такому боксі знаходиться комплекс «ГАРПУН», приєднаний до лазерного вимірювача швидкості «TruCAM». Останній вимірює швидкість автомобіля, здійснює фотофіксацію порушення (прилад робить до трьох знімків у секунду), а «ГА ... Читати далі »

27.07.2013

«КамАЗ» вилетів на зустрічну…

«КамАЗ» вилетів на зустрічну…

Прокуратура Вишгородського району здійснює процесуальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, у якій постраждали вісім осіб, в тому числі й діти. 


Аварія сталася 20 липня на трасі «Київ-Димер» неподалік Старих Петрівців. Попередньо встановлено, що «КамАЗ», вилетів на зустрічну смугу та врізався в рейсовий автобус «Богдан». Внаслідок зіткнення постраждало вісім пасажирів автобуса, з них троє – неповнолітні діти. Всі потерпілі доставлені до Вишгородської центральної районної лікарні. Нині стан здоров’я однієї потерпілої вкрай важкий, жінка знаходиться в комі. Двох неповнолітніх дітей направлено на лікування до Києва.  ... Читати далі »

27.07.2013

Блюз… на Набережній моря

Блюз… на Набережній моря

У рамках культурної програми проведення у Вишгороді чергового етапу Гран-прі чемпіонату світу по гонках на моторних човнах в класі «Формула-1» «U.I.M. F1 Powerboat Grand Prix» виступить легендарна самарська група «D’Black» (Росія) на чолі з її фронтменом Володимиром Аветисяном. 


Група широкого музичного спектру «D’Black» використовує такі жанри, як джаз, рок-н-рол, ритм-енд-блюз, соул, диско-фанк та має в репертуарі велику кількість популярних хітів різних часів. Музичний формат групи, який формувався під впливом таких музикантів, як Рей Чарльз, Ерік Клептон, Румфул оф блюз, Стів Уандер, Стінг, Джемірокуай, Зуккеро, Пол Маккартні і багать ... Читати далі »

27.07.2013

Безпека на воді

Безпека на воді

Зв’язок людини та води – споконвічний і сягає в глибину віків. Особливо, коли йдеться про воду, як чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, чудовий настрій, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією. 


Варто пам’ятати, що основними правилами поведінки на воді є: 

- відпочинок на воді повинен бути тільки у спеціально відведених місцевими органами виконавчої влади та обладнаних для цього ... Читати далі »

24.07.2013

Відбулася зустріч Ставицького та Зукоскі

Відбулася зустріч Ставицького та Зукоскі

22 липня відбулася робоча зустріч Міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького з Президентом Американської Торгівельної Палати в Україні Хорхе Зукоскі. 


Зустріч організовано з метою продовження та зміцнення конструктивного діалогу з Американською Торгівельною Палатою в Україні для вивчення міжнародного досвіду та вдалого забезпечення розробки законодавства в контексті приєднання України до Енергетичного співтовариства та необхідності імплементації у державне законодавство країни-учасника директив ЄС у сфері функціонування енергоринку з метою гармонізації норм права і створення єдиних правових рамок. 
... Читати далі »

23.07.2013

Міністерство юстиції України

Міністерство юстиції України

Міністерство юстиції надало 94 тисячам людей в Україні безоплатну первинну правову допомогу у І півріччі 2013 року. Для порівняння: у І півріччі 2012 року працівниками органів юстиції було надано такої допомоги 90 тисячам осіб. 

 
Найактивніше з надання безоплатної первинної правової допомоги діяли районні управління юстиції у Миколаївській області (в середньому кожним управлінням юстиції області було надано 328 консультацій при середньостатистичному показнику по Україні - 148), Львівській (292), Тернопільській (238), Хмельницькій (209), Черкаській (195), Закарпатській (190), Вінницькій (184), Дніпропетровській (181), Полтавській (173), Луганській (166) областях. 
... Читати далі »

МОЗ посилює контроль

МОЗ посилює контроль

Міністерство охорони здоров’я вважає за доцільне посилити контроль за дотриманням прав людини при наданні психіатричної допомоги громадянам України. Для посилення контролю за дотриманням вимог українського законодавства та міжнародних зобов’язань України мають бути прийняті відповідні рішення та пропозиції. 


Нагадаємо, що 25 червня 2013 року на цю тему відбувся круглий стіл «Застосування заходів медичного характеру, як різновиду державного примусу» за участю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, представників Українського науково-дослідного інституту соціальної та судової психіатрії та наркології МОЗ, представників інших органів вл ... Читати далі »

23.07.2013

Президент підписав закон

Президент підписав закон

Президент України Віктор Янукович підписав один із «пакету» законів, спрямованих на реалізацію нових соціальних ініціатив «Діти - майбутнє України» щодо збільшення розміру виплат державної допомоги на дітей-інвалідів. 


Законом №371-VІІ «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» вносяться зміни, що передбачають визначення розміру виплати допомоги на дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, на рівні не менше двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку без урахування державної соціальної допомоги на дітей-інвалідів. 
23.07.2013

Стартує «Формула-1» на воді

Стартує «Формула-1» на воді

Із 26 до 28 липня Вишгород прийматиме черговий етап перегонів із Формули-1 на воді. 

Уже третій рік поспіль найкращі пілоти найвидовищніших перегонів світу- Формула-1 - випробовуватимуть своїх «залізних коней» в акваторії Київського моря. 

Змагання проходять за ініціативи голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка та за підтримки Президента Укра ... Читати далі »

20.07.2013
« 1 2 ... 203 204 205 206 207 ... 241 242 »