Головна » Архів матеріалів

І в кожнім класі вже лунає сміх…

І в кожнім класі вже лунає сміх…

З самого ранку другого вересня на вулицях Вишгородщини панувало свято. З-поміж моря квітів і посмішок особливо були помітні ті, для кого слова: «клас», «вчитель», «лінійка», «перерва», «форма», були чимось незвичним та новим. У школах району пройшли святкові лінійки. Цього року вперше за шкільні парти сіло 858 дітей, що на 69 більше ніж минулого року. 

Загалом же у школах району навчається майже 6900 тисяч учнів. Родзинкою початку навчального року став Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок. Читали лекцію в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. А дивилися урок, що транслював Перший Національний т ... Читати далі »

07.09.2013

Новосілля для «Малятка»

Новосілля для «Малятка»

Останні роки намітилась позитивна тенденція в бік розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Тож не дивно, що відкриття дитячих садків стає справжнім святом не тільки для батьків, вихователів і вихованців, але і для всього села. 

 
30 серпня у Литвинівці, втілюючи соціальну ініціативу Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», у дитячому садку відбулося урочисте відкриття ще однієї групи. До пятидесяти вихованців литвинівського «Малятка» додалося ще 20 діток. Також введено в дію новозбудовану котельню, харчоблок, їдальню, пральню, кабінети завідуючої і медсестри, дві душові, два підсобні приміщення, відремонтована каналізація. А ... Читати далі »

Вишгородщину люди прикрашають

Вишгородщину люди прикрашають

4 вересня виповнилося 90 років Єлизаветі Савеліївні Петровській, Почесному громадянину Вишгородського району, полковнику медичної служби у відставці. 


Єлизавета Савеліївна родом з Алтайського краю, звідки сім’я переїхала на постійне місце проживання до Новосибірська. Коли дівчині виповнилося 18 років, почалася Велика Вітчизняна війна і вона разом з подругами звернулася до військкомату з проханням записатися добровольцями на фронт. Дівчат направили на навчання до військово-медичного училища. 

Після ... Читати далі »

07.09.2013

Велика справа малого бізнесу

Велика справа малого бізнесу

Зрозуміло, що в умовах світової економічної кризи великими економічними здобутками хизуватися можна лише умовно, адже в світі все пов’язано. Однак, функціонувати більш менш гідно треба за будьяких економічних умов. Розуміючи це, забезпечити гідне існування освітянським закладам, медичним установам, закладам культури місцевій владі всіляко допомагають підприємці Вишгородщини. 


Спілці підприємців Вишгородщини, на чолі з її головою Олександром Семеновим становище, що склалося бачиться таким, що не може ігноруватися ні приватним бізнесом в цілому, ні кожним окремо взятим підприємцем. 
07.09.2013

Горять сувидські зорі над Десною…

Горять сувидські зорі над Десною…

Щорічно наприкінці літа відзначають День села мешканці відразу двох наддеснянських сіл. Сталося так і 25 серпня цього року. 

 
Біля сільського будинку культури було людно, адже це свято для жителів Сувида та Боденьок – одне з найулюбленіших, домашніх, так би мовити. По-перше, останні літні дні і погода сонячна та тепла. По-друге, практично завершується збір врожаю. Пройшли Спасівські свята, тож досхочу можна ласувати яблуками, медом та горіхами – чого багато в цих щедрих краях. Потретє, є чому радіти і сельчанам поважного віку. Адже один з них Микола Зіновійович Ходарченко нещодавно відзначив 100 років, тож є на кого рівнятися і молодшим ветеранам, і сільській молоді! < ... Читати далі »

На Головосіки – вже повні засіки!

На Головосіки – вже повні засіки!

11 вересня свята Церква вшановує пам’ять Усікновення Чесної Голови Святого Предтечі Христителя Івана, котрого сам Спаситель назвав найбільшим серед людей. Суворий аскет, жив у пустелі, замість одягу вкривав своє тіло шкірою верблюда. Їв тільки дикий мед і акриди, не пив вина. Усамітненням готував себе виконати справу, що її поручив йому Господь — через Хрещення Покаяння приготувати серця й розум людей до зустрічі з Христом Спасителем. Життя своє закінчив мученицькою смертю. За переказами, це сталось 32 року від Різдва Христового. 


Незабаром після Хрещення Господнього Івана ув’язнив галилейський цар, той самий Ірод Антипа, котрий був сином ... Читати далі »

07.09.2013

Соціальний захист жінок

Соціальний захист жінок

З 1 липня українкам до страхового стажу зараховують відпустку по вагітності та пологах (декрет). Ця норма викликала доволі неоднозначну реакцію. На запитання кореспондента газети «Урядовий кур’єр» відповіді дає директор Департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики Микола ШАМБІР. 


— Сьогодні активно обговорюється тема так званого податку на вагітність… 

07.09.2013

Серпневий урожай яхтсменів

Серпневий урожай яхтсменів

Спортивний «урожай» серпня для учнів ВРДЮСШ з водних видів спорту виявився плідним. 


Так, колишній вихованець нашої школи (тепер він виступає за ЦДЮСШ ФСТ «Спартак») Владислав Яменко (2001 року народження) у складі екіпажу яхт класу «Кадет» став чемпіоном світу з вітрильного спорту (вікова група – до 17 років). Ці змагання відбувалися з 25 липня по 3 серпня в місті Ньюпорд (Бельгія).
 
Яхта класу «Кадет» представляє собою двомісний швертбот з вітрильним оснащенням типу бермудський шлюп. У констру ... Читати далі »

07.09.2013

Європейська інтеграція та стратегічна співпраця

Європейська інтеграція та стратегічна співпраця

Днями до Борисполя завітав радник Президента України Володимир Зубанов, який провів зустріч з громадою в актовій залі міськради. Тема зустрічі стосувалася результатів реалізації програм Президента України. 


У своєму зверненні Володимир Зубанов зазначив, що Україна протистоїть тиску світової кризи і дбає про підвищення добробуту громадян. Радник Глави держави детально зупинився на перспективах гуманітарної політики та на євроінтеграційних процесах України. Зокрема він наголосив, що підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом є пріоритетним завданням для нашої держави. 
05.09.2013

«Київщина без окраїн»

«Київщина без окраїн»

Іванківщина та Полісся першими відчули дієвість програми «Київщина без окраїн». Про це сказав голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк під час робочого візиту до Іванківського та Поліського районів. 

 
За його словами, Україна зберегла макроекономічну стабільність, і Київщина є одним із лідерів щодо соціально-економічного розвитку в державі. Доручення Президента стимулюють обласну владу до створення сприятливих умов для ведення бізнесу у віддалених районах, нових робочих місць, відкриття підприємств, забезпечення населення якісною та доступною освітою, медициною, будівництва будинків культури та бібліотек. 
 
« 1 2 ... 195 196 197 198 199 ... 241 242 »