Головна » 2018 » Грудень » 06

Хмаринкове диво із вовни

Хмаринкове диво із вовни

Все почалося із зустрічі двох жінок. Одна – цілеспрямована та рішуча, інша – сором’язлива та роботяща, об’єднали свої сили у творчості. Так виникла ідея майстерні «Хмаринкові панночки». У гармонії вони створюють із вовни неймовірні іграшки, вироби декору та одяг. Автентичні роботи привертають увагу і зупиняють погляди. Як створити хмаринкове диво із вовни, ми розпитали у ініціаторок створення майстерні Тетяни Швидкої та Світлани Новицької.
– Чи завжди ви працювали із вовною? Коли відбулося ваше перше знайомство?
Тетяна:
«Перебуваючи у декретній відпустці спробувала себе у різних техніках. Перше знайомство з валянням було, напевне, років вісім тому. Іграшки для моєї доньки – бегемотик та зайчик. Ця перша спроба у техн ... Читати далі »

Якість обслуговування громадян – на першому місці

Якість обслуговування громадян – на першому місці

Введення воєнного стану не вплине на пенсійні виплати. На цьому наголосив голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус під час робочої поїздки у Вишгородському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України. До поїздки також долучились заступник голови Київської ОДА  В’ячеслав Кучер, директор департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Олена  Охріменко,  начальник головуправління ПФУ у Київській області Василь Фатхутдінов.
Начальник Вишгородського об’єднаного управління  ПФУ Оксана Тарасенко, розповідаючи про роботу управління, наголосила, що вся діяльність спрямована на те, щоб максимально наблизити послуги до пенсіонерів. Це робиться вже починаючи від «кнопки виклику», передбаченої для людей з обмеженими можливостями перед ... Читати далі »

Життя достойно прожити – не поле перейти

Життя достойно прожити – не поле перейти

Третього грудня мешканець Лютежа Григорій Хижняк відзначив своє 95-річчя. Народився Григорій Васильович 3 грудня 1923 року в селі Дягова Менського району Чернігівської області. Семирічну школу закінчив на відмінно у 1939 році і вступив до Город­нянського педучилища, бо мав заповітну мрію – навчати дітей. 
І хоча спіткало родину найбільше горе – під час грози загинули батьки – проте ніщо не заважало крокувати до омріяної мети. Ніщо, окрім Другої світової війни. Про навчання треба було забути. Було лихоліття окупації, після визволення України пішов до лав армії зв’язківцем. Пройшов фронтами, звільняючи Україну, Білорусію, Прибалтику, Польщу, аж до Німеччини, де у складі спецгрупи брав участь у складних бойових операціях у тилу фашистів. Під час одного бо ... Читати далі »