Головна » 2018 » Листопад » 08

Дорога ціна перемоги

Дорога ціна перемоги

У Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» 30 жовтня  відбувся круглий стіл, присвячений 75-річчю з дня визволення Києва від нацистських загарбників. Учасників зустрічі привітав директор музею, заслужений працівник культури України Іван Вікован, який підкреслив, що ми не можемо забувати, що саме завдяки Україні здобута перемога над нацизмом.
У роботі круглого столу взяли участь відомі науковці із Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського: із доповіддю «Київська стратегічна наступальна операція військ Воронезького ( Першого Українського фронту) 11 жовтня-24 грудня 1943 року» виступив Валерій Грицюк, кандидат історичних наук, доцент, провідний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії (проблем воєнної іс ... Читати далі »

Чудова, мелодійна, багата і єдина

Чудова, мелодійна, багата і єдина

Уже двадцять один рік 9 листопада українці відзначають День української писемності та мови. Дата вибрана не випадково. За православним календарем – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора Літописця. Саме з-під пера цього письменника-агіографа на початку ХІІ століття вийшла перша редакція «Повісті минулих літ». 
Сьогодні перед українцями постало гостре мовне питання. Ним маніпулюють політики, а мовознавці та журналісти дискутують, збирають круглі столи для його вирішення. Науковий співробітник Інституту соціології НАН України Ірина Бекешкіна свого часу в інтерв’ю виданню «Новое время» зазначила: «Українці стали більше розмовляти державною мовою. 1992-го українською говорили 37% громадян, 2016 року – 42%. Але з ... Читати далі »

До Вишгорода завітали гості з Латвії

До Вишгорода завітали гості з Латвії

В Україні перебуває делегація державного агентства соціального страхування Латвійської Республіки. В рамках робочого візиту члени делегації ознайомилися і з діяльністю Вишгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області.
Діяльність Пенсійного фонду України, а заодно і безпосередню діяльність Вишгородського управління, гостям представляли директор департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Олена  Охріменко,  начальник головуправління ПФУ у Київській області Василь Фатхутдінов та начальник Вишгородського об’єднаного управління  ПФУ Оксана Тарасенко. Делегація прибула в Україну, щоб узгодити робочі моменти співпраці, а заодно і ознайомитися з роботою українських колег. Сьогодні наші країни мають чимало угод, що слугують правовою базою ... Читати далі »