Головна » 2018 » Вересень » 13

Основний меседж: вчитися – це цікаво

Основний меседж: вчитися – це цікаво

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у житті.
Вчительський колектив Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я» разом із батьками  стараються створити  такий простір, щоб  це  була школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати  школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння.
На сьогодні якісна освіта – це запорука нового, кращого рівня життя, якого д ... Читати далі »

Допомогти людям, котрі цього потребують

Допомогти людям, котрі цього потребують

Цими днями у Вишгороді  побували представники німецької соціальної служби «AWO». У ході робочої поїздки вони зустрілись з керівниками Вишгородщини, ознайомилися з роботою Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та поділилися досвідом із вишгородськими колегами.
Підґрунтя діяльності  та структура служб мають чималі відмінності, однак обидві служби націлені на одне – допомогти людям, котрі потрапили у складні життєві обставини, підтримати одиноких і хворих, організувати належний побут, медичний догляд, цікаве та змістовне дозвілля.
Управляючий директор асоціації «AWO» округу Бранденбург Наталія Зізманн під час зустрічі, що відбулася у заступника голови Вишгородської РДА Тетяни Во ... Читати далі »

Працює у Карпатах унікальна ГЕС

Працює у Карпатах унікальна ГЕС

Багато мешканців Вишгородщини пов’язані з будівництвом та роботою Київської ГЕС та ГАЕС. У районі живе багато людей, яких було переселено при будівництві Київського водосховища. Напевне, їм та іншим читачам «Слова» буде цікаво прочитати про унікальну Теребле-Ріцьку гідроелектро-станцію у Хустському районі Закарпатської області, розташованої в долинах річок Тереблі й Ріки. Збудована станція в 1949-1955 роках, а перший промисловий струм одержано в 1956 році. Потужність 27000 кВт, щорічне виробництво електроенергії в середньому (залежно від рівня води в річках) 123 млн кВт-годин. Після спорудження греблі виникло Вільшанське водосховище об’ємом 23,7 млн кубометрів, площа водного дзеркала – 1,6 квадратних кілометри.
Унікальні природні умови району будівництва ... Читати далі »