Головна » 2018 » Серпень » 22

Спогади до історії про Вишгород

Спогади до історії про Вишгород

Якщо без зайвих штампів, то Вишгород на початку 60-х років ХХ століття був майже в такому стані, як його залишила княгиня Ольга в ІХ столітті, а вона стала господарювати тут, на наших теренах, вже після Гатила (Аттіла). Окрім, мабуть, побутової електрифікації та земської чи церковно-приходської школи і церкви на Ольжиній горі, все було, як колись. Побудова ж місцевої гідроелектроста­нції корінним чином змінила сутність тихого вишгородського буття  з утворенням нового району!
І от тепер відзначаємо 45-річчя Вишгородського районного адміністративного центру. Рапорти, перемоги, великі досягнення, переможні проривні кроки історичного села і ра­йону на шляху до цивілізації. Дещо про те, що було, що сталося, і як воно тепер. Здогадки, роздуми, легенди. 1973 рік. Спорудження гід ... Читати далі »

Магічна вісімка для закоханих

Магічна вісімка для закоханих

Магічна вісімка об’єднала 12 пар у Вишгородському районному РАЦС. У суботу, 18 серпня, на Київщині встановили рекорд із одруження. Планували побратися 187 пар, саме таку кількість заяв подали закохані до відділів Державної реєстрації актів цивільного стану ( ДРАЦС), серед них і наші земляки.
Головне територіальне управління юстиції у Київській області повідомило, що 8 серпня в області одружилося 134 пари. Саме тому вони організували флешмоб під гаслом «Ми – частина рекорду» по встановленню тріумфу з весільних церемоній у Київській області 18 серпня.
Такий «попит» зумовлений магічною вісімкою у даті реєстрації шлюбу, адже вона символізує безкінечність, а відтак і тривалість шлюбу та почуттів. Але це не лише забобон. Цей факт також підтверджує о ... Читати далі »

Будівничий поетичного слова

Будівничий поетичного слова

Олександр Дробаха – відомий вишгородський письменник, творчість якого – своєрідна сповідь перед читачами та рідною Україною. Неперевершене вміння Олександра Івановича з допомогою художньо-емоційних та публіцистичних засобів поєднати минуле з теперішньою дійсністю викликає у читачів і довіру до написаного, і повагу до висловленої думки чи декларованої позиції.
Як поета, його ні з ким не сплутаєш, бо володіє колоритним і своєрідним українським словом, особливою манерою писати, по-філософськи осмисливши мале і велике у житті, вміє мудро вкладати в слово не тільки серце й душу, а й з високим професіоналізмом відшліфовувати його, викарбовувати, поставивши так вдало, що іншого місця годі й знайти.
Народився поет 25 серпня 1938 року в селі Олександрівка Приазовського району ... Читати далі »