Головна » 2018 » Серпень » 09

Атмосфера творчого різнобарв’я

Атмосфера творчого різнобарв’я

Знову велику вишгородську сім’ю об’єднало Свято Родинних Традицій, що відбулося на березі Київського моря вже втретє і не залишило байдужим жодного мешканця міста чи гостя. Мильні кульки, чимало батутів та конкурсів як для дітей, так і для дорослих, цікаві лекції та захоплюючі майстер-класи, феєрія фарб та емоцій  – саме так активно та весело відпочивали разом із родинами відвідувачі свята у Вишгороді. 
Благодійний фонд «Hippocrates» та «Baby Boom Fest» не випадково вибрали і дату проведення заходу – 4 серпня, Дня вшанування князів Бориса і Гліба, покровителів міста Вишгорода. Організатори свята наголосили на маловідомому факті про святих, адже вони були також покровителями родини. 
О 12.00 на мальовничій Набережній ... Читати далі »

Будували міста, і Вишгород тому приклад

Будували міста, і Вишгород тому приклад

2018 рік – ювілейний не тільки для Вишгородського району, а й для Івана Бурдака. Час для життя не вибирають, як і Батьківщину. На долю Івана Григоровича випав найбільш активний час розвитку, становлення та занепаду колишньої радянської системи. Але як багатогранна, гармонійна, цілеспрямована і творча особистість, він використав той час сповна для розвитку не якихось ефемерних надбань, а для вдосконалення найкращих прикладних цивілізаційних завоювань епохи. 
Іван Бурдак – знана та шанована в Україні та нашому місті енергетиків людина, він займає чільне місце у когорті визначних людей Вишгородщини, відомий широкому загалу як умілий керівник, організатор, вчений і талановитий автор прозових та поетичних творів. Іван Бурдак – за фахом лісопромисловець, доктор економ ... Читати далі »

Тут пахне давниною і рутою-м’ятою

Тут пахне давниною і рутою-м’ятою

Україна – неповторна країна, із своїм колоритом і оригінальністю. Її простори настільки широкі, що мало буде й року, щоб відкрити її для себе. Але членам клубу «Золота осінь» для цього не треба їздити по всіх областях. Бо випала нагода ознайомитись з історією, культурою України, так би мовити, одним махом – відвідати Музей народної архітектури та побуту, розташований у селі Пирогово на околиці Києва.
 Схожі музеї є в Ужгороді, Переяс­лаві-Хмельницькому, Львові та Рівному, однак музей у Пирогово найбільший у Східній Європі – розташувався на 150 гектарах, на яких представлені майже 100 будинків, є церкви, млини, кузні, сільська школа і більше 320 експонатів народного побуту, привезених сюди з усіх куточків України. Кожен експонат унікальний, адже д ... Читати далі »