Головна » 2018 » Липень » 26

Соціальна сфера – найголовніша турбота

Соціальна сфера – найголовніша турбота

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», – зазначив народний депутат України Ярослав Москаленко під час робочої поїздки по Вишгородщині, де він ознайомився із станом будівництва у районі. Ярослав Москаленко разом із головою Вишгородської РДА Вячеславом Савенком та Вишгородським міським головою Олексієм Момотом перевірили, на якій стадії будівельні роботи на спортивному майданчику на території школи «Сузір’я», як іде реконструкція дошкільних навчальних закладів «Чебурашка» та «Ластівка», будівництво дошкільного навчального закладу по вул. Шкільній у Вишгороді. Також народний депутат відвідав будівництво нових дошкільних навчальних закладів у селах Нові Петрівці та Козаровичі. 
– Одразу зазначу, що чітко усві ... Читати далі »

Життя прожити – не поле перейти

Життя прожити – не поле перейти

26 липня відзначила 90-річний ювілей жителька Катюжанки Надія Гаврилівна Погоріла (Павлюк).
Народилась Надія Гаврилівна 1928 року в Катюжанці. В тридцяті роки батьки переїхали в с. Червоне Димерського району (нині с. Володимирівка Вишгородського району). Закінчила чотири класи Руднє-Димерської школи.
Всім відомо, яке тяжке життя було в передвоєнні часи, а особливо під час Другої світової війни! Було і голодно, і холодно, і страшно! 
Колективізація, голод, війна, окупація, знову червоний терор, і знову голод! Дуже тяжкий період нашої історії прийшлось пережити тому поколінню!
80 відсотків чоловіків 1928 року народження не повернулися з фронтів Другої світової війни, тож основна чоловіча робота тоді лягла на тендітні жіночі та дитячі плечі.
Із 1944 року Наді ... Читати далі »

Градоначальниці присвячується

Градоначальниці присвячується

Княгиня Ольга – непересічна київська княгиня, правителька Київського князівства, володарка Вишгорода і навколишньої місцевості… Селянка, дніпровська поромниця, жона князя Київського Ігоря (із варягів), мати славетного нашого полководця князя Святослава Ігоровича (Хороброго), перша і остання княгиня-мореплавка, яка у 957 році на козацькій чайці-лодії прибула до Стамбула (Цареграда-Константинополя) і з всілякими почестями була прийнята в імператорському палаці. І це не здогадки чи фантазії монаха-літописця Нестора, які відображені в «Повісті минулих літ» через 200-300 чи більше років після цих подій (в ті часи письменства у нас ще не існувало), а документи імператорської канцелярії.
 Уже у вісімнадцятий раз на честь княгині Ольги флотилія «Вільні Вітр ... Читати далі »