Головна » 2018 » Липень » 05

Феофанія – насолода для душі

Феофанія – насолода для душі

Нещодавно члени клубу «Золота осінь» при районній організації  ветеранів під керівництвом Таміли Орел відвідали чарівну перлину – парк-пам’ятку загально­державного значення «Феофанія». Початкова назва цієї мальовничої місцевості з рівнинами, пагорбами, ярами – Лазарівщина (від імені благочестивого ченця-пасічника Лазаря) вперше була згадана у 1471 році. А вже з 1802 року, коли настоятелю Михайлівського монастиря Феофану Шиянову було відведено угіддя та землі в урочищі Лазарівщина, це місце мало назву «Феофанія» на честь нового власника, який побудував для своєї літньої резиденції архієрейський будинок і викопав два ставки. Вони і зараз прикрашають парк.
Наймолодший та найперспективніший парк «Феофанія» входить ... Читати далі »

Олімпійський тріатлон набирає обертів

Олімпійський тріатлон набирає обертів

У Вишгороді пройшов відкритий чемпіонат України з тріатлону на олімпійській дистанції «VR – Olympic Triathlon», що включає в себе плавання – 1,5 км, велоетап – 40 км та біг – 10 км. Вишгород приймає такий чемпіонат вже втретє (2016, 2017 роки). 
Рельєф та географічне розташування нашого славного міста ідеально підходять для такого виду змагань, тому спортсменам цікаво проходити відповідну дистанцію, і кількість учасників щоразу збільшується. Цього року участь у змаганнях взяли 215 спортсменів, професіонали та аматори різних вікових категорій, і 16 команд. Більше 300 найсильніших тріатлоністів з’їхалися на всеукраїнську першість. І це доволі значна цифра. З кожним роком учасників стає дедалі більше, а це свідчить про те, що тріатлон набира ... Читати далі »

Долучайтесь до нашої доброї справи

Долучайтесь до нашої доброї справи

Нещодавно колектив ансамблю ліричної пісні, який діє при Вишгородській міській громадській організації спілки офіцерів, з благодійним концертом відвідав шпиталь для бійців АТО в Ірпені.  
Творчий колектив, створений Зінаїдою Ступак рік тому, об’єднав небайдужих людей з нестаріючою душею, неспокійною вдачею, ентузіастів, які закохані в мелодію рідного краю, люблять і вміють співати. Хоча історія колективу тільки започаткувалася, вони вже побували з концертом-реквіємом у Пиляві, виступали на святі Покрови в Музеї гончарного мистецтва Вишгородського історико-культурного заповідника, неодноразово радували ветеранів міської організації.
А концерт перед бійцями реабілітаційного центру був хвилюючим і для виконавців, і для слухачів. Нікого не залишила байдужим пісня «С ... Читати далі »