Головна » 2018 » Червень » 27

Милосердя і добро: два крила, на яких тримається людство

Милосердя і добро: два крила, на яких тримається людство

Теплого літнього дня у Вишгороді відбувся фестиваль «Зіроньки досяжні». 21 червня за ініціативи Вишгородської міської ради, Вишгородського історико-культурного заповідника та собору Вишгородської Богородиці УГКЦ, а також партнерів фонду «Жовто-блакитні крила», «SOS» та центру розвитку «Вінні» організували день залучення до активного способу життя та інтеграції дітей з обмеженими можливостями у суспільство. 
У заході взяли участь голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, Вишгородський міський голова Олексій Момот, секретар Вишгородської міськради Тетяна Бражнікова, працівники Вишгородського історико-культурного заповідника та собору Вишгородської Богородиці, педагогічний колектив та учні Вишгородської районної загальноо ... Читати далі »

Чарівний куточок у центрі Європи

Чарівний куточок у центрі Європи

Виховання любові до рідної землі починається з відкриття незвіданого, подорожей до місць, які зберегли свою первозданність, особливий, яскравий національний колорит.
Учні 10-б класу НВК «Гімназії «Інтелект» ЗОШ І-III ступеня» тривалий час плекали заповітну мрію побувати у казковому краї, що зветься Карпатами. Передувала ретельна підготовка – від вибору готелю до маршрутів та цікавих об’єктів, вивчення карт регіону, кошторис, щоб з мінімальними витратами отримати максимальне задоволення від поїздки. І ось ми вже в Івано-Франківську, який недарма називають «Воротами Карпат». Екскурсоводи Юлія Валько, Оля Полоннікова ознайомили нас з унікальним Франківськом (місцева назва міста), яке з’єднало Карпати і Покуття, Прикарпаття і Закарпатт ... Читати далі »

«Клерико»: танцюємо для вас!

«Клерико»: танцюємо для вас!

Уже котре літо поспіль вишгородський танцювальний колектив «Клерико» вдало поєднує літній відпочинок із запеклими змаганнями. Цьогоріч молодша та середня групи колективу на березі Чорного моря у місті Албена (Болгарія) підкоряли сцену четвертого Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Зірки Албени». Без перемог не обійшлося і цього разу.
Юні таланти під егідою талановитих керівників Ольги Пінчук та Аліни Кульбаби продемонстрували танцювальні композиції, над якими наполегливо працювали,  полонили серця організаторів й журі фестивалю своєю артистичністю та неординарністю. І це не дивно, адже учасники колективу тренувались щодня до поїздки, відпрацьовували кожний хореографічний елемент, щоб не залишити конкурентам жодних шансів, а чудові костюми та цікаві з ... Читати далі »

Тваринний світ Поліського заповідника

Тваринний світ Поліського заповідника

Безкраї поліські ліси є одним з останніх притулків диких тварин в Україні. Лише в Карпатах їх мешкає більше, ніж на Поліссі. Основу фауни Поліського природного заповідника становлять види бореального, або тайгового комплексу, такі як рись, лось, заєць білий, вухань, глухар, бородата сова та інші. Разом з людиною до Полісся проникли види, що раніше вважались степовими – вовк, сіра куріпка. Заплавна фауна представлена деркачем, видрою, норкою американською, єнотоподібним собакою та багатьма іншими видами.
Ліси, болота, луки Поліського природного заповідника дають притулок величезній кількості тварин, птахів, комах. Блукаючи хащами резервату можна зустріти представників тайгових, широколистяних лісів, лісостепової зони і навіть степу.
Черепахи болотні. Хоча ці плазуни в запов ... Читати далі »