Головна » 2018 » Червень » 21

Розширюються культурні та бізнесові зв’язки

Розширюються культурні та бізнесові зв’язки

Цього тижня Вишгородщина приймала поважну делегацію із Стамбульського університету. 20 червня для студентів літньої школи у приміщенні адмінбудинку провели виїзне заняття. Участь у заході взяли голова Вишгородської райдержадміністрації Вячеслав Савенок, заступник голови РДА Марина Мельник, представники Національної академії державного управління при Президентові України, керівники структурних підрозділів райдерж­адміністрації, працівники Вишгородського історико-культурного заповідника
 «Радий вітати на Вишгородщині наших друзів із Республіки Туреччина. Нас пов’язують культурні та бізнесові зв’язки. Ваш приїзд – це підтвердження нашої дружби. Протягом останніх півроку Вишгородська райдержадміністрація разом із турецькими партнерами обговорюють можливіст ... Читати далі »

«Всі дороги ведуть у Козаровичі»

«Всі дороги ведуть у Козаровичі»

Невдячна то справа – писати про книгу, від якої неможливо відірватися. Бо не вистачить ніяких меж жодної рецензії, щоб поділитись усіма враженнями, вихлюпнути всі емоції від прочитаного і кожного, буквально всотаного, слова.
Це видання – другий том книги Валентина Тимошенка «Всі дороги ведуть у Козаровичі» (редактор – Іван Іваницький) про село з більш як тисячолітньою історією, хоча скільки саме селу років – ніхто достеменно й не знає.
Чим вражає і захоплює ця солідна книга, що включає майже 600 сторінок спогадів, мемуарів, мемуарчиків, виписок з архівів і свідчень очевидців? Так саме цим і вражає - багатоплановістю і різнобічністю матеріалу, який на сторінки книги потрапив не тільки з мертвого пласту архівів, а й з живих свідчень очевидців, к ... Читати далі »

Бджола летить на всякий цвіт

Бджола летить на всякий цвіт

Київське Полісся здавна було краєм бортників, а пізніше – й бджолярів. Вишгородський історико-культурний заповідник (ВІКЗ) прагне зберігати й підтримувати давні традиції. Нещодавно у Музеї давньоруського гончарства ВІКЗ було презентовано експозицію «Від бортництва – до вуликового бджолярства», яку ініціювала директор ВІКЗ, кандидат історичних наук Влада Литовченко. А наступним етапом стало відкриття 12 червня школи юного бджоляра, до якої запрошують дітей віком від 7 до 15 років.
Про те, що бджолярська справа цікава дітям, свідчить те, що записатися до цієї школи в перший день її роботи прийшло до десятка юних вишгородців. Діти приходили і самі, і в супроводі батьків – і хлопчики, й дівчатка. Серед них немало тих, чиї батьки чи дідусі займаються бджільниц ... Читати далі »