Головна » 2018 » Травень » 31

Урочистий старт у доросле життя

Урочистий старт у доросле життя

Останній дзвоник. Це урочисте шкільне свято ставить крапку у здобутті середньої освіти для випускників і оголошує початок літніх канікул для інших школярів. 25 травня у школах Вишгородщини учні, батьки та родичі, вчителі урочистим дзвоником закінчили навчальний рік. 
На Вишгородщині вже давно по-особливому відзначають останній дзвоник. Важко було сказати, у кого було більше свято – в учнів чи в учителів. Що важче – навчатися чи навчати? Мабуть, і те, й інше потребує чималих зусиль. Раділи закінченню навчального року не лише школярі, які йдуть на літні канікули, та випускники, перед якими відкриваються двері нового дорослого життя, а й вчителі. 
Цікавий сюрприз у вигляді танцювального номера підготував викладацький склад Лютізької ЗОШ І-ІІІ ст. Приємно здиву ... Читати далі »

Школі необхідні сучасні технології

Школі необхідні сучасні технології

Добігає кінця 2017-2018 навчальний рік, в якому 100 шкіл по всій Україні навчали своїх першокласників за новим Державним стандартом початкової освіти. Не залишились осторонь і педагоги Вишгородщини і сміливо та натхненно взялися пілотувати цей проект в рамках регіонального експерименту. У трьох школах району наймолодші школярі почали навчання за програмою Нової української школи (НУШ). Активно включилися в навчальний процес по-новому і учні 1-г класу Вишгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 зі своїм учителем Наталею Григорівною Іванцовою. Впродовж навчального року учні навчалися не лише читати, писати, рахувати, а й конструктивно виражати свої емоції, керувати ними, співпрацювати в парах і в групі, висловлювати свої думки, критично мислити, шукати рішення, мирно вирішув ... Читати далі »

Медобори Київського Полісся

Медобори Київського Полісся

Свято Трійці у Вишгородському історико-культурному заповіднику було означене низкою цікавих дійств. Тут водили Куста, заплітали Шума, танцювали кривий танець, куштували мед та медовий квас, а ще знайомились з автентичними українськими звичаями.
Знавець української етнографії Яніна Омельченко розповіла, що водити Куста на Зелені свята – це було досить поширено в минулі століття в Україні, і це дещо нагадувало різдвяні віншування. Адже у «троїцьких» піснях також є звертання до господаря, якому бажають добра і багатства, і в кінці -- про те, щоб «Кусту дали хоч півзолотого» – все це дещо нагадує колядки. Цікаво, що «водіння Куста» характерне для Полісся, а в інших регіонах також були подібні обряди, але на Полтавщині «водили Тополю&ra ... Читати далі »