Головна » 2018 » Березень » 22

Питань накопичилось чимало

Питань накопичилось чимало

Перший заступник голови Київської облдержадміністрації Андрій Анісімов провів 21 березня особистий прийом громадян у Вишгородському районі. Також участь у прийомі громадян взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок, керівник апарату РДА Вікторія Потапенко, головний лікар КЗ «Вишгородський районний ЦПМСД» Оксана Морозова, начальник управління соціального захисту населення Вишгородської РДА Мідя Лі, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Ірина Войко, член Громадської ради при Вишгородській РДА Наталія Руденко. 
На особистий прийом прийшли мешканці Вишгорода, Димера, Осещини, Нових Петрівців, звернення яких потребували підтримки з боку представників обласної влади.
Під час прийому розглянуто звернення з питань пер ... Читати далі »

Квіткова краса

Квіткова краса

Як часто ми опускаємо руки, коли нас критикують або жартують над нашою неймовірною ідеєю? А що було б, якби ми не опустили руки? Мріям властиво збуватися, і ось вже три роки Юлана Кондратенко варить незвичайне, але смачне варення. Вона не опустила руки і скористалася нагодою. Тепер мешканці Вишгородщини смакують варенням не лише із троянди. Калейдоскоп дивовижних смаків та інгредієнтів неможливо створити, якщо не вірити у власні сили. 
Це смачно мотивуюче інтерв’ю з вареннєваром-експериментатором на сторінках «Слова», для любих читачів, розкриє таємниці солодкого життя.
– Доброго дня! Дякую, Юлано, що погодились зустрітися і розповісти про своє незвичайне смачне захоплення. Як ви стали вареннєваром?
– За фахом я ... Читати далі »

Комяга із глибини віків

Комяга із глибини віків

Пам’ятаєте давню легенду? Засновником Києва вважається князь Кий, який був перевізником на човні через Дніпро. Перевізницею через велику річку була і княгиня Ольга, саме тут, на річці та у човні, майбутня княгиня познайомилась із своїм майбутнім чоловіком – князем Ігорем із роду Рюрика.
 Відомо, що представники сіверянського княжого роду Солов’їв довгий час тримали переправу через Дніпро. Такі дерев’яні човни були відомі і під іншими назвами: комяга (давньорус. комей, комляга, комель, татар. кеме) — у середньовічній Східній Європі дерев’яна довбанка, функції якої залежали від розмірів. Великих розмірів човен, довжиною понад 8 метрів, було знайдено археологами у селі Хотянівка Вишгородського району. У Броварському районі, при добуванні торфу на ... Читати далі »