Головна » 2018 » Лютий » 01

Ростислав Крижанівський – кращий у Європі

Ростислав Крижанівський – кращий у Європі

З 25 по 29 cічня відбулися змагання з плавання в Люксембурзі, в яких взяло участь близько 800 учасників із 26 країн Європи. В збірній України був і вихованець Вишгородської РК ДЮСШ Ростислав Крижанівський (2004 р.н.).
Наш талановитий спортсмен був наймолодшим учасником змагань та виступав із суперниками старшими за себе на два роки. Це не завадило йому вибороти три перших місця та встановити два нових рекорди України. В останньому запливі суперником Ростислава був рекордсмен світу, британець Адам Спітті, і наш земляк виступив достойно, посівши почесне третє місце. 
Ростислав Крижанівський став кращим з усіх спортсменів, хто представляв нашу збірну – ми є свідками народження нової зірки не тільки всеукраїнського, а й світового плавання!
Вітаємо Ростислава і його ... Читати далі »

Місто Вишгород і річка Почайна

Місто Вишгород і річка Почайна

Витоки літописної річки Почайни, в якій хрестилася Русь, починаються з Вишгорода. Про це красномовно свідчить план полковника Київського гарнізону Івана Ушакова за 1695 рік. «Річка Почайна згадана в «Описах Київського намісництва» 70-80 рр. XVIII століття, однойменну київську річку там названо Великою Почайною», – згадував у своїх працях відомий місцевий краєзнавець Василь Ростовський. Про вишгородську Почайну згадано у праці М. Стеця «Спогади про Куренівське повстання» тощо. 
У рамках проекту «Легенди Вишгородщини», сумісно з ГО «Почайна» (м. Київ), Вишгородським історико-культурним заповідником здійснено комплекс заходів щодо вивчення матеріалів, згідно з якими підтверджується, що легендарна річка Почайна брала с ... Читати далі »

Життя у техніці петриківського розпису

Життя у техніці петриківського розпису

Не важливо, як склалася ваша доля до. Важливо, що ви робите зараз. Не зациклюватися на минулому, а впевнено іти вперед. Видатний письменник Еріх Марія Ремарк на спогадах з минулого залишив вагомий спадок у світовій літературі, але головне, що спогади із минулого рухали його вперед. Ольга Палій, талановита майстриня з Лютежа Вишгородського району, вибрала інший шлях, але він також рухає її вперед. Ольга довгий час була берегинею домашнього вогника, але діти, як пташки, підросли і почали відлітати з домашнього гнізда. Вільний час можна заповнити спогадами, а можна спробувати щось нове. Ольга Палій вибрала другий варіант. Що у неї вийшло, дізнайтесь із нашої розмови.
– Доброго дня! Дякую Вам за те, що погодились зустрітися. Розкажіть нашим читачам про Ваше життя до.

... Читати далі »