Головна » 2018 » Січень » 11

«Зелена» пліснява на голубому екрані

«Зелена» пліснява на голубому екрані

Який швидкоплинний час! Ось уже перегорнуто перші календарні листки нового, 2018 року. Кажуть, як зустрінеш його, так і будеш проживати кожен день. Певно, багато хто після сімейних вітань та побажань всього-всього черпав позитивну енергетику з блакитного екрана.
Звичайно, за смаки не сперечаються. А в мене миготіння яскравих телевізійних вогнів на тлі калейдоскопу відомих, заслужених, народних талантів залишило гіркотний осад на душі. Ринкова економіка не обминула й галузь культури. Основний девіз нинішнього економічного розвитку «продавай-купуй-володарюй» відчутний у всіх сферах господарювання.
Отож і маємо те, що маємо. Як своєчасно і вдало охарактеризував загальний стан поступу молодої Української держави її перший президент.
І дійсно, чого нарікати на дзерк ... Читати далі »

Чого чекати пацієнтам та лікарям?

Медичну реформу розпочато – закон про реформу підписав Президент України, Кабмін ухвалив ключові документи.  Що ж мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році? Реформа розпочнеться з первинної медичної допомоги, тобто сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. Ви можете звернутися до сімейного лікаря, терапевта або педіатра, як тільки відчуєте необхідність в обстеженні чи лікуванні. У розвинених країнах лікарі первинної меддопомоги без госпіталізації вирішують до 80% медичних звернень за допомогою сучасних знань, базової апаратури та найбільш розповсюджених аналізів та ліків.
Усі ці послуги будуть 100% покриватися з державного бюджету. Ваш лікар стане агентом сім’ї в системі охорони здоров’я. Він буде слідкувати за здоров’я ... Читати далі »

Великий Аттіла – наш земляк?

Великий Аттіла – наш земляк?

Аттіла (Етеле, Etcel, Atli (396–453 рр., Панонія) – вождь гунів з 434 року, підніс Гунську імперію (місцезнаходження столиці невідоме) до вершини могутності. З 445 року – володар велетенської держави в Східній Європі, що, за приблизними описами стародавніх істориків, простягалася від Чорного моря до річки Рейну та від данських островів до правого берега Дунаю. Здійснив спустошливі походи в Іллірію (447), Галію (451) та Італію (452).
Де ж князь Олег (Віщий) видряпав Вишгород, щоб подарувати його майбутній княгині Київській Ользі? Про це узаконений тепер вченими мужами літописець Нестор майбутнім поколінням 1000 років тому не написав… Ідею потьомкінського села відкидаємо: таке шулерство могло з’явитись тільки у мутантів татарської орди за славної ... Читати далі »