Головна » 2017 » Червень » 08

Наступна вершина – «Sanremo Junior»

Наступна вершина – «Sanremo Junior»

1 червня відбувся Гала-концерт конкурсу дитячої творчості Київської області «Яскраві діти України». Гран-прі фестивалю, а отже, участь у одному із престижних міжнародних конкурсів «Sanremo Junior» здобула тринадцятилітня Анастасія Мурміль з Бучі. Призові місця та поїздку до Баку на пісенний конкурс вибороли: Олександра Іщук, Еліна Іващенко та Катерина Гігійчук.
28 травня стартував перший конкурс дитячої творчості Київської області «Яскраві діти України». Протягом п’яти днів десятки талановитих дітей із різних куточків регіону змагалися за першість. Після відбору у кожному районі з-поміж 3280 дітей обрали 38 учасників віком від 6 до 15 років. Вони продемонстрували свої таланти в естрадному, народному, джазовому та академічному вокалі, а також у ... Читати далі »

Як нас лікуватимуть завтра?

Як нас лікуватимуть завтра?

Щогодини від різних захворювань в Україні помирають 67 людей – це наслідок того, що система охорони здоров’я потребує реформування. За роки незалежності України система залишалась однією з небагатьох нереформованих сфер життя українців. На практиці громадяни продовжують вимагати безкоштовної медицини, якої не існує, а лікарі формально погоджуються на низькі зарплати, а самі беруть «подяки» за виконану роботу. Вирішення цієї проблеми має бути на законодавчому рівні.
Верховна Рада 6 червня внесла у порядок денний два із чотирьох законопроектів, необхідних для реформи охорони здоров’я. Ці законопроекти розроблені урядом на виконання Концепції реформування охорони здоров’я, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1013-р 30 листопада 201 ... Читати далі »

Відбитки на плінфі, які пережили віки...

Відбитки на плінфі, які пережили віки...

Плінфа – перший будівельний матеріал, тобто ­– звичайна цегла, яка відрізняється від сучасної не тільки за розмірами, а й за якістю матеріалу, з якого зводили перші монументальні споруди давньої Русі. Відомо, що величний храм-усипальниця Святих Бориса і Гліба у Вишгороді, що будувався понад 36 років — з 1074 по 1112 рік – саме із таких цеглин-плінф. 
Досліджуючи фундаменти, залишки стін давнього храму, проводячи археологічні розкопки,  вчені звернули увагу (розкопки Руслана Орлова 1990-1996 рр.), що на поверхні деяких фрагментів плінфи збереглися чіткі відбитки лап різних свійських та диких тварин. Що це — випадковість чи закономірність, судячи із досить численної кількості подібних знахідок? 
Багатьом знайоме чудове університетсь ... Читати далі »

Спека. Час їсти «правильне» морозиво

Спека. Час їсти «правильне» морозиво

Різноманітність морозива на вітринах будь-кому закрутить голову: біле і шоколадне, в глазурі і без, фруктове і зі згущеним молоком, пломбір та фітнес-морозиво... Як вибрати справжнє морозиво, що ховається за ДСТУ і довгим списком інгредієнтів і чи є альтернатива цьому калорійному десерту? Морозиво – продукт з молочних або фруктово-ягідних сумішей, які збивають з цукром, а потім заморожують. Залежно від основи розрізняють біле морозиво і плодово-ягідне.
Біле морозиво. Є три види білого морозива, тобто приготовленого на основі молочних продуктів – це молочне, вершкове і пломбір. Відрізняються вони тільки за жирністю, і в їх складі не повинно бути рослинних жирів (!) – тільки молочні (наприклад, вершки, цільне або сухе молоко і т.д.). Молочне морозиво – найменш жи ... Читати далі »