Головна » 2017 » Червень » 22

Тісно у групі лідерів

Тісно у групі лідерів

Ось і закінчилось перше коло  чемпіонату та першості Вишгородського району з футболу. Кількість команд у новому футбольному сезоні виявилась однакова – по сім у кожній лізі ( вища та перша).
За титул найкращої команди  чемпіонату району  змагаються такі команди:
вища ліга: «Лісовичі», «Межигір’я» с. Нові Петрівці , «СНД» с. Нижча Дубечня, «Нептун» с. Старі Петрівці, «Десна» с. Пірново, «Штурм» с. Катюжанка та  «Лютіж». 
Після закінчення першого кола одноосібним лідером, як і прогнозувалось, є минулорічний чемпіон та володар суперкубка району ФК «Лісовичі», а от  за срібні та бронзові медалі сперечаються чотири команди:  «Межиг ... Читати далі »

Як тобі працюється, велопатруль?

Як тобі працюється, велопатруль?

Відтепер Вишгородську набережну та місця масового відпочинку людей, як ми вже повідомляли, патрулює велопатруль, акваторію Київського моря охороняє водна поліція.
Уже в перший день свого патрулювання велокопи врятували місцеву жительку, яка пізно ввечері на набережній впала з велосипеда та знепритомніла. Патрульні оперативно відреагували – одразу ж викликали швидку та надали першу медичну допомогу. З переломом ключиці її госпіталізували до районної лікарні. На щастя, зараз 20-річна дівчина вже почувається добре.
Велопатрульні попереджають жителів про обов’язковість дотримання правил безпеки, роздають дітворі ілюстровані інформаційні буклети з правилами дорожнього руху та основними заходами безпеки.
Щодо роботи водної поліції, то у районі Межигір`я водний патрул ... Читати далі »

Український Єрусалим

Український Єрусалим

Доволі часто справи Межигірського монастиря і козацького війська перепліталися. Інтенсивними були напівофіційні й приватні стосунки між січовою старшиною і межигірськими культовими служителями. У січні 1761 року разом із різдвяними святами Межигірський архімандрит отримав від кошового із Запоріжжя на рясу 100 рублів та від писаря 20 рублів. 28 серпня 1761 року архімандрит Никанор у своєму листі дякував кошовому отаману за 10 кобилиць, жеребця, 10 корів та 4 волів, яких військо надіслало до монастиря. А ще доповідав, що «...на шату для ікони святого Миколая вже купив срібла на 250 рублів, а для позолоти потрібно ще 15 червінців та на плату майстрові ще 45 рублів».
Кошовий отаман Петро Калнишевський у липні 1767 року звернувся до межигірців із проханням побудувати чотири бай ... Читати далі »

22.06.2017