Головна » 2017 » Червень » 15

І мав Вишгород ремісничий посад…

І мав Вишгород ремісничий посад…

Минулої середи у Національному музеї історії України відбулося відкриття виставки «Князі та гончарі: нові дослідження посаду давньоруського Вишгорода», організованої Національним музеєм історії України, Вишгородським історико-культурним заповідником та Інститутом археології НАН України. На ній представлено близько 150 оригінальних експонатів, знахідок 2013-2016 років, зроблених Вишгородською археологічною експедицією Інституту археології на чолі із Всеволодом Івакіним та Дмитром Бібіковим.
Всеволод Івакін пояснив, що назва виставки «Князі та гончарі» вибрана не випадково: «Багато людей знають Вишгород як резиденцію київських князів. Проте далеко не всі знають про гончарний ремісничий посад Вишгорода, який є унікальним центром гончарного виробництва для Сх ... Читати далі »

Гуманність і милосердя

Гуманність і милосердя

За багаторічною традицією у третю неділю червня українці відзначають День медичного працівника. Напередодні свята кореспондент «Слова» поспілкувався із головним лікарем КЗ «Вишгородський районний центр медико-санітарної допомоги» Оксаною МОРОЗОВОЮ, для якої професія – не просто робота, це сенс життя.
– Пані Оксано, що для Вас значить бути лікарем?
– Я вважаю, що бути лікарем – це покликання, а не розрахунок, це гуманність і милосердя, які піднесуть вас на п’єдестал людської вдячності. Потрібно розуміти ціну медичного фаху в Україні і, незважаючи на це, зберігати свої моральні якості, ставлячи на перше місце професіоналізм. Я впевнена, що насамперед у лікаря повинно бути бажання допомагати людям та вдосконалюватися впродовж ус ... Читати далі »

Під сонячними вітрилами

Під сонячними вітрилами

Хочете відкрити для себе таємничий світя хтингу, відпочити від школи, батьків, телевізорів і комп’ютерів, стати учасником захоплюючих піратських пригод? Спробувати себе в ролі пластунів, відчайдушних героїв, журналіста, оператора, сценариста та артиста,  зняти своє перше маленьке кіно та отримати купу вражень на весь рік? Вам неодмінно потрібно потрапити до спортивно-оздоровчого табору «Salty Dog», який розташувався у вирі справжнього вітрильного  життя – яхтклубі «Енергетик».  
Досвідчені педагоги та спортивні інструктори турбуються про цікавий дитячий відпочинок, культурно-розважальну програму, змістовне дозвілля та оздоровлення дітей. Це чудова можливість для дітей  навчитися працювати дружним екіпажем, отримати навички роботи ... Читати далі »