Головна » 2017 » Грудень » 07

Сім футів під кілем, «Вишгороде»!

Сім футів під кілем, «Вишгороде»!

Напередодні Дня Збройних сил України відбулася урочиста церемонія присвоєння назв чотирьом малим броньованим артилерійським катерам (МБАК), побудованих для Військово-Морських сил України. Катери проекту 58155 отримали іменні назви – «Вишгород», «Кременчук», «Лубни» і «Нікополь». У заході взяли участь представники командування Військово-Морських сил, міські голови населених пунктів, назви яких отримали катери, зокрема Вишгородський міський голова Олексій Момот, представники ПАО «Завод «Кузня на Рибальському», де побудовано катери, ветерани, волонтери, громадськість. 
– Разом, однією командою, за підтримки промисловості, органів влади та місцевих громад ми долаємо проблеми та продовжуємо рух вперед, &ndas ... Читати далі »

Мала батьківщина – частина святої землі – України

Мала батьківщина – частина святої землі – України

Цього дня учні 3-а класу Вишгородської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 додому не поспішали. Дитячі оченята випромінювали радість в очікуванні цікавого заходу, до якого старанно готувалися разом із своєю учителькою Олесею Дмитрівною Гачек.
Клас розцвітав вишитими рушниками, задумливо поглядав на веселих школяриків-горобчиків Тарас Шевченко, портрет якого в обрамленні українського візерунка додавав святковості й піднесеного настрою дітям і дорослим.
Колоритна атмосфера доповнювала основний зміст виховного заходу: «Мала батьківщина – частина святої землі – України».
Проникливі рядки про дорогі серцю місця, де народилися, написані на класній дошці красивим почерком, і дорослих повертали на перші стежки дитинства.
У вишиванці господиня свята &ndas ... Читати далі »

Пірнове – перлина рекреації

Пірнове – перлина рекреації

Цього разу знайомимо вас, любі читачі, із ще одним мальовничим місцем у Вишгородському районі, яке розташоване на берегах Десни. Це село Пірнове, літопис його розпочинається 1926 року. З того часу багато води збігло у зачарованій Десні. Про зміни, перспективи розвитку села редакція розпитувала у Пірнівського сільського голови Сергія Книжникова.
 – Сергію Олександровичу, з чого почалася Ваша діяльність на посаді сільського голови?

 – Після обрання мене сільським головою я досить швидко зрозумів, що дуже важко перелаштуватися, адже до цього працював у бізнесі, мав власну справу у галузі реклами та туризму. Та система, за якою працював, докорінно відрізняється від діяльності у місцевому самоврядуванні. Виникло багато питань. Загалом Пірнове невелике, ... Читати далі »