Головна » 2017 » Жовтень » 05

Вишгород: день народження під покровом століть

Вишгород: день народження під покровом століть

Минулими вихідними Вишгород відсвяткував 1071-й  рік від дня заснування міста. 
Напередодні святкування, у п’ятницю, у місті відкрили новий ігровий дитячий майданчик на Набережній, 8, та оновили Галявину казок, встановивши нові скульптури. Також у центрі Вишгорода з’явилася перша лавка із сонячною батареєю. Цим подарунком місту мешканці завдячують енергетикам. А під вечір вишгородчан об’єднали «Теплі вечори збирають друзів» на площі поблизу РБК «Енергетик». 
У суботу о 10.00 біля пам’ятника покровителям Вишгорода святим Борису та Глібу розпочався молебень, який об’єднав п’ять релігійних громад у молитві за мир та злагоду.
Згодом на центральній площі Вишгорода біля адмінбудинку відбулася вже традицій ... Читати далі »

Через терни – до зірок

Через терни – до зірок

Для когось танець – це видовище, а для «Клерико» – це життя. Танцювальний колектив із Вишгорода відомий далеко за межами міста, його навіть впізнають і за кордоном. За п’ятнадцять років його танцівники неодноразово брали участь у чемпіонатах України, де отримували призові місця, та представляли державу на чемпіонаті Європи. Але за всім цим стоїть непроста історія становлення та втілення мрії у життя Ольги Пінчук, директора КП «Вишгородський танцювальний колектив «Клерико», а для вихованців – мами творчого колективу. 
– Ольго Сергіївно, а як ви пов’язали своє життя з хореографією?

– У шість років я почала займатися у балетній студії при великому колективі «Рось». Після трьох років на ... Читати далі »

Золота мідь «Водограю»

Золота мідь «Водограю»

Минулої неділі в Ірпені відбувся обласний фестиваль-конкурс духових оркестрів «Сурми Київщини». 
У фестивалі-конкурсі взяли участь духові оркестри з двадцяти районів і міст області. Конкурс проводився за такими номінаціями: аматорські духові оркестри незалежно від відомчого підпорядкування; аматорські духові оркестри сільських та районних будинків культури; муніципальні, військові оркестри; аматорські оркестри та ансамблі малих форм; аматорські оркестри та ансамблі змішаних форм; сольні виконавці; професійні оркестри (учасники).
Варто зазначити, що головною метою та завданням фестивалю-конкурсу є збереження і відродження традицій оркестрового виконавства, розвиток духового музичного мистецтва, підтримка аматорських колективів Київщини, підвищення ролі духової ор ... Читати далі »