Головна » 2017 » Вересень » 21

Для села клуб – це його душа

Для села клуб – це його душа

Українське село – територія щирості і щедрості, колиска української пісні і народних традицій. Саме тут – справжні почуття, емоції, вчинки, бо все на виду, і про кожного знають, який він господар і яка людина. Для мешканців села, занурених у повсякденні господарські турботи, місцем відпочинку, зустрічей, святкувань завжди був сільський клуб. Тут уперше виходили на сцену місцеві вокалісти, самобутні актори сільських театрів, тут народжувалися сільські співочі і танцювальні колективи. Для села клуб – це його душа. 
Тож минув певний час будівельних робіт, і вже 16 вересня у мальовничому Сувиді відбулося відкриття клубу після капітального ремонту. Із захопленням громада оглядала  оновлений клуб ззовні та зсередини, мешканці села пригадували, якою була старенька ... Читати далі »

Гарних оцінок в оновленій школі!

Гарних оцінок в оновленій школі!

Минулого вівторка відбулося урочисте відкриття після капітального ремонту Вищедубечанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у селі Пірнове. У гості до учнів, батьківської громади та педагогічного колективу розділити радість приємної події завітали голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради Ростислав Кириченко, начальник відділу освіти Тетяна Фороща, депутатський корпус районної ради, громада села.
Вячеслав Савенок привітав школярів, вчителів, батьків із знаковою подією для громади та зауважив, що сьогодні для жителів села справді непересічний день, адже завдяки спільним зусиллями влади району та місцевого самоврядування здійснилася мрія багатьох батьків, діти яких зможуть навчатися у нових, комфортабельних класах, де всебічно розвиватимуться та будуватиму ... Читати далі »

Одна у нас Батьківщина

Одна у нас Батьківщина

У  Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» зберігаються анкети фронтовиків, що відвідували музей ще за радянських часів. Тих, хто пройшов крізь горнило війни, тягнуло на місця боїв, де пройшла їх молодість. Свої спогади про фронтові будні, друзів-однополчан, горе втрат та радість Перемоги фронтовики залишали на папері – в анкетах, що ретельно збирали співробітники тоді ще Державного музею.
Зараз ми часто перечитуємо ці анкети, бо в них справжня історія війни, часто без прикрас та пропаганди. Мене, як співробітника музею, колись здивувало, що чимала кількість анкет належить ветеранам Першої окремої Чехословацької бригади, що в складі 51-го стрілецького корпусу 38-ї армії Першого Українського фронту звільнювала Київ восени 1943 року. Але написа ... Читати далі »