Головна » 2017 » Вересень » 14

Кошти «ідуть» прямо в «Барвінок»

Кошти «ідуть» прямо в «Барвінок»

Наступ на корупційні схеми, який Київська облдержадміністрація розгорнула спільно із правоохоронними  органами, викликав шалену реакцію корупціонерів, які кидають усі ресурси на те, щоб «захистити» себе від закону. Корупція довела область до межі: жахливий стан доріг, відсутність гідних лікарень, шкіл та дитячих садочків.
Голова Київської облдержадміністрації  Олександр Горган, закінчивши перевірку всіх об’єктів області, на ремонт та будівництво яких витрачалися бюджетні кошти, зазначив: «Результати перевірки виявили колосальні розкрадання сотень мільйонів гривень. Люди не отримали важливих об’єктів інфраструктури тому, що хтось захотів на цьому нажитися. Більше такого не повинно бути».
Враховуючи такий стан подій Олександр Горган за ... Читати далі »

Минуле озвалося болем

Минуле озвалося болем

Нещодавно серед паперів знайшла пожовклі сторінки спогадів про трагічні події на Букринському плацдармі у вересні 1943 року. Їх написав мій батько, Андрій Михайлович Дяченко, безпосередній учасник кривавих боїв на підступах до столиці. Вогненний рубіж вирував якраз біля мого рідного села – Зарубенців Переяслав-Хмельницького району.
На жаль, батько ніколи не розповідав про страхіття минулої війни, коли село було вщент спалено, а з пекельних доріг війни не повернулося шістдесят односельців. Чоловіків можна було на пальцях порахувати, майже кожна оселя маленького села залишилася без господаря. 
Батько мав поранення, нагороди, які не збереглися, та й село внаслідок грандіозного будівництва чергової ГЕС – Канівської – назавжди зникло.  По світу рознесли за ... Читати далі »

Страстотерпці потерплять?

Страстотерпці потерплять?

Гарну площу зробили у Вишгороді. Красивий адмінбудинок, мов білий корабель, висотні новобудови, пам’ятник святим страстотерпцям Борису і Глібу, який з двох боків «обступили» скульптури, красиві велетенські ялини, куди навіть білки забігають з навколишніх лісків. Стоять паркові лави, до яких у тихе надвечір’я сходяться посидіти-погомоніти про життя татусі та мами з діточками. Словом, не гірше, ніж у Європі. 
Люди, яким пощастило подорожувати іншими країнами, повертаючись додому, часто підкреслюють одне з найкращих вражень: «Там дуже чисто!» Навіть не виїжджаючи за кордон, наші співвітчизники помічають, що на вулицях великих міст дуже багато сміття, у передмісті купи мотлоху на узбіччях, на берегах річок та в лісах. Зрештою, проблема чистоти є ду ... Читати далі »