Головна » 2017 » Червень » 29

Вишиваний рушник його долі

Вишиваний рушник його долі

Вишгородська районна організація ветеранів об’єднує майже 25 тисяч ветеранів війни,праці і Збройних сил України. У них багато спільного – поважний вік, складний життєвий шлях, яким пройшли у роки своєї юності, трудовий досвід і мудрість людей з непростою долею.
 А біографія кожного – книга з своїм неповторним сюжетом. Різні пам’ятні дати іноді спонукають мовби заново переглянути тривожні, хвилюючі сторінки життя. Саме роздуми про пережите у ювілейний день славного ветерана Петра Мартиновича Головка поведуть стежками життєвих випробувань.
 Народився 1 липня 1927 року в селі Вища Дубечня в простій селянській родині. Перші зерна любові до рідної землі, слова, пісні посіяні в юному серці щирими, працелюбними батьками. Жага до знань, бажання пізнати ... Читати далі »

Таланти живуть серед нас

Таланти живуть серед нас

22-24  червня у Львові відбувся відкритий юнацький чемпіонат України з плавання, в якому взяло участь близько 400 спортсменів не тільки з України , а й з Угорщини, Туреччини, Білорусії. За збірну Київської області виступали двоє наших юних вихованців: Ростислав Крижановський та Данило Ткаченко. Три «золота» виборов наш юний Ростислав, наш талант, наша, без перебільшення, гордість. Разом із трьома золотими медалями наш вихованець отримав посвідчення майстра спорту, а взагалі він уже дванадцятиразовий чемпіон України, і це в дванадцять років. Випадок в історії плавання справді унікальний. Так тримати, Ростиславе, вся Вишгородщина вболіває за тебе!
Поруч з Ростиславом підростає ще один юний талант – Данило Ткаченко, який в індивідуальних змаганнях посів почесне тре ... Читати далі »

Український Єрусалим

Український Єрусалим

Від 1760-х років уряд Катерини ІІ почав активний наступ, спрямований на знищення прав і привілеїв Запорозького Війська Низового. Спочатку територію, що належала запорожцям, Катерина ІІ почала заселяти колоністами: сербами, болгарами, словаками. Козаки звертались зі скаргами до уряду, але цариця ігнорувала їх. Межигірські ченці допомагали козакам, виступаючи кур’єрським пунктом між Січчю та Петербургом. Кожного року козаки посилали в рідну обитель дари і пожертви. В 1764 році кошовий отаман Петро Калнишевський запропонував своїм коштом відбудувати в Межигір’ї стару браму з Петропавлівською церквою. Синод дав дозвіл на це 4 червня 1764 р. Та в ніч на 31 червня в Межигір’ї сталася велика пожежа, якою було знищено багато будівель, згоріли навіть будівельні матеріали, приготовлені для р ... Читати далі »