Головна » 2017 » Квітень » 06

Життя і смерть древнього народу

Життя і смерть древнього народу

Одвічна істина: хто не знає свого минулого – не вартий майбутнього. Минуле України, на жаль, помережане трагічними подіями, полите кров’ю і встелене кістьми. І говорити про це дуже важко… Але і мовчати не можна! 
Однією із сумних, кривавих подій на теренах нашої Батьківщини був Голокост. Цим терміном позначено масове винищення однієї нації – євреїв. Винищення жорстоке, безжальне. І, найгірше, що третина вбитих – діти… Вони не стали музикантами, вченими, художниками… Вони не стали батьками… Вся їхня вина в тому, що народилися євреями.
Цьому була присвячена виставка «Єврейські діти України – жертви Голокосту», яка пройшла з 13 по 24 березня 2017 року на базі Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Матеріали виста ... Читати далі »

Настав час захищати Батьківщину

Настав час захищати Батьківщину

У квiтнi-травнi цього року на строкову вiйськову службу призвуть 14135 громадян України. Це на 2,5 тисячi менше, нiж минулої весни. Такi цифри затвердив Кабінет Міністрів.
Дев’ять тисяч новобранців поповнять лави Збройних сил України, чотири тисячi – лави Нацiональної гвардiї України, 800 призовників направлять до Державної спецiальної служби транспорту. Найбiльше громадян призвуть iз Днiпровської областi – 1,5 тисячi, найменше з Луганської та Закарпатської – 210 i 250 вiдповiдно. 
5 квітня відбулися перші проводи на строкову військову службу 11 мешканців нашого району. Хлопці вишикувались на території військкомату та отримали напутні слова від Вишгородського районного військового комісара Миколи Прибори, вирушили до обласного збірного пункту.
... Читати далі »

«Інглія»: забута мелодія для бандури

«Інглія»: забута мелодія для бандури

Український музичний андеграунд, який він? Про що співають романтики в своїх домашніх студіях та що хочуть донести в своїх піснях? Своїм творчим генієм поділилися бандуристка Жанна Ємець та гітарист Сергій Хилько, учасники колективу «Інглія» – дуету з Димера, що бачить красу етнічного і не боїться її удосконалювати. Назва етнодуету – символічна, вона означає основу світобудови. У ній міститься сутність культури слов’яно-аріїв.
– Бандуру можна назвати повноправним членом вашої команди. Жанно, скажіть, чому саме вона? Ви вмієте грати і на інших, більш звичних для сучасної музичної культури інструментах, наприклад, скрипка, гітара. 

– Так, вибір музичних інструментів у мене справді великий, але душа лежить до бандури. Серце пі ... Читати далі »