Головна » 2017 » Березень » 23

Майстер спорту України

Майстер спорту України

15-18 березня у  місті Дніпро пройшов зимовий чемпіонат України з плавання серед юнаків та дівчат. У цих змаганнях взяли участь дівчата до 13 років та юнаки до 14 років з усіх куточків України. 
У складі збірної команди Київської області був і наш юний талант Ростислав Крижанівський. Саме завдяки його феноменальним результатам,  а це  чотири золота на  дистанціях 50, 100, 200 метрів брасом та в командній естафеті 4х100 метрів, вивели команду Київщини у командному заліку на загальне перше місце. 
Але і це ще не все. На дистанції 100 метрів брасом, окрім першого місця та золотої медалі, Ростислав Крижанівський показав результат 1,05,79, тож виконав норматив майстра спорту. Випадок у плаванні  унікальний, зважаючи на те, що Ростиславу лише 12 рокі ... Читати далі »

23.03.2017

Вирішуватимуться питання соціальної сфери

Вирішуватимуться питання соціальної сфери

Голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко 16 березня провів виїзний прийом в селищі Димер та у селі Литвинівка. На прийомі у Литвинівці зібралось чимало людей. Більше трьох годин тривало активне обговорення наболілих для села проблем. А їх за останній час накопичилось багато, особливо в соціальній сфері, у сфері земельних відносин, захисту інтересів селян, розвитку сільської інфраструктури, організації дозвілля сільських жителів. 
Поспілкувавшись із Литвинівським сільським головою В’ячеславом Мургою та активом села, Ростислав Кириченко порушив ряд проблемних питань, які взято на контроль для подальшого вирішення.
Участь у прийомі громадян у Димері взяв депутат районної ради Михайло Сапон, закріплений за територіальним округом селищної ради. Димерський сел ... Читати далі »

Киян хрестили у вишгородсько-оболонській Почайні

Киян хрестили у вишгородсько-оболонській Почайні

Історія літописної Почайни тісно переплітається з історичною Вишгородщиною – вишгородською та оболонською землями. Знамените Дорогожицьке болото, заливні луки «Болоні», яка потім почала зватися оболонню, численні озера, джерела та ручаї, болота – все це, аж до Вишгорода – царство Велеса. Судячи із давньої назви Вишгорода, яка вперше фіксується у Костянтина Багрянородного, – «Вусеград», останній міг бути своєрідним центром поклоніння «скот’єму Богу» – богу багатства і достатку.  Легенда про змія у Почайні, Велесові луки на Оболоні, зміїні печери на Юрковиці у Києві тощо – все це «історичні пазли» вшанування могутнього дохристиянського божества. Відомо, що Русь хрестили двічі – у часи князя Аскольда, у ... Читати далі »