Головна » 2016 » Грудень » 15

Герої АТО – герої Вишгородщини

Герої АТО – герої Вишгородщини

Минулого тижня до Дня Збройних Сил України в історичному  музеї Вишгородського історико-культурного заповідника відбулося відкриття виставки «Війна на Сході України. Герої АТО – герої Вишгородщини».  
На виставці було представлено 5 планшетів. Перша експозиція присвячена «Небесній сотні». Є планшет, присвячений медикам-фронтовикам –  його особисто презентував лікар-хірург з Вишгорода Василь Яковенко (позивний «Розенбаум»). Окремо стенд Андрія Шуби (позивний «Змій») з особистим бронежилетом – Народного Героя України, кавалера Ордена Богдана Хмельницького. Найсильніша експозиція з присвятою пам’яті загиблим воїнам: під іконою Спасителя – композиція з пробитих кулями касок, зброї та уламків снаря ... Читати далі »

«Клерико» здобув перемоги у Європі

«Клерико» здобув перемоги у Європі

А чи знали ви, що до національної збірної України з танців був включений вишгородський колектив «Клерико»? Саме він представив Україну на чемпіонаті Європи з джазу, модерну та балету 2016 у місті Миколайки (Польща). 
Шлях немаленького колективу з містечка під Києвом був тернистим, адже поїздка вимагає неабияких зусиль танцівників та грошових вкладень. Тому не лише наполеглива праця над собою, але й збір коштів хвилював «Клерико». Проте вони щоразу доводили, що гідні представники України та міста Вишгорода. За допомогою небайдужих вдалося зібрати суму, яка дозволила старшій групі колективу відправитись підкорювати Європу.
Не встигли танцівники оговтатись від добового переїзду, як мусили поринути у шалені конкурсні дні – з радістю, надією та хвил ... Читати далі »

Роки, обпалені Чорнобилем

Роки, обпалені Чорнобилем

Після завершення будівництва Київської ГЕС та ГАЕС на Вишгородській промисловій зоні залишились потужні підрозділи будівельників тресту «Південатоменергобуд», всесоюзних управлінь «Гідромонтаж», «Гідромеханізація», «Гідроспецбуд», «Гідроелектромонтаж», «Спецгідроелектромонтаж», автотранспортне виробниче об’єднання «Південатоменергоенергобудтранс» (ПАЕБТ), бетонний завод та завод залізобетонних конструкцій, Київське будівельно-монтажне управління, які активно брали участь у будівництві і розвитку Вишгорода. Після аварії на ЧАЕС всі ці підрозділи промислової зони не розбіглись по всій країні, піддавшись паніці. Виконуючи свої службові обов’язки, незважаючи на втому, не маючи особистого захисного спецодягу, ... Читати далі »