Головна » 2016 » Листопад » 24

Є міні-стадіон – буде здорова молодь

Є міні-стадіон – буде здорова молодь

Минулої неділі у селах Литвинівка, Миколаївка, Лісовичі і Тарасівщина відбулося справжнє спортивне свято – на базі Литвинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відкрито міні-стадіон зі штучним покриттям. 
В урочистій церемонії взяли участь голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, виконуючий обов’язки голови райдерж­адміністрації В’ячеслав Савенок, голова районної ради Ростислав Кириченко, Литвинівський сільський голова В’ячеслав Мурга, священики УПЦ Київського патріархату отець Олег та отець Василь, директор Фонду комунального майна Вишгородського району Юрій Деркач, депутати районної та місцевих рад, учні шкіл і громадськість.
Олександр Горган зазначив, що відкриття сучасного стадіону на селі – це результат злагоджен ... Читати далі »

Для чого у селі водопровід?

Для чого у селі водопровід?

До редакції «Слова» звернувся житель села Демидів, пенсіонер Василь Іванович Грищенко з проханням  надрукувати матеріал щодо проблеми, яка останнім часом  гостро постала перед його родиною.
Василь Іванович розповів,  що в кінці жовтня стався прорив водопровідної труби, яка пролягає поруч з його будинком та присадибною ділянкою – вода затопила частину території, з’явилася загроза підтоплення будівлі. Чекати, поки вода з’явиться у погребі та біля фундаменту будинку, пенсіонер не збирався, тому  одразу звернувся із письмовою заявою до місцевого комунгоспу та до Демидівського сільського голови з проханням ліквідувати прорив.  Зі слів Василя Івановича, голова пообіцяв вирішити це питання.
 Наразі минув уже третій тиждень із ... Читати далі »

«Ваші мертві обрали мене»

«Ваші мертві обрали мене»

Джеймс Ернест Мейс народився 18 лютого 1952 року у штаті Оклахома (США) – помер 3 травня 2004 року в Києві) – історик, політолог, дослідник Голодомору в Україні. Саме завдяки його дослідженням світ дізнався про Голодомор в Україні.
 «Мене часто запитують: чому саме я, корінний американець, і навіщо це мені було треба? Не раз мені хотілося запитати у відповідь: а що потрібно було мільйонам росіян, євреїв, вірменів, зрештою, українців у цій далекій, Богом забутій країні – моїй Америці? Тому що американські громадяни українського походження вимагали дослід­жень, і мені судилася така доля, що ваші мертві обрали мене. І так само, як не можна займатися історією Голокосту і не стати хоч би напівєвреєм, так само не можна займатися історією Голодомору і не стат ... Читати далі »