Головна » 2016 » Листопад » 17

Буде реконструйовано сільську медамбулаторію

Буде реконструйовано сільську медамбулаторію

Минулого вівторка голова районної ради Ростислав Кириченко та директор Фонду комунального майна Юрій Деркач здійснили робочу поїздку до села Старі Петрівці. Основна мета поїздки – ознайомлення із роботою та станом приміщення Старопетрівської медичної амбулаторії. 
За словами Старопетрівського сільського голови Ростислава Єреми, будівля амбулаторії потребує реконструкції та добудови додаткових кабінетів, адже село велике, жителям не вистачає місця, і вони змушені їздити до сусіднього села, відсутні цивілізовані зручності.
Завідуюча медичною амбулаторією Валентина Герез зазначила, що сільська рада виділила кошти і лабораторію мед­закладу вже оснащено найсучаснішим обладнанням, яке дозволяє робити всі аналізи, як і в центральній районній лікарні. На жаль, катастрофіч ... Читати далі »

Врожаїться щедра хліборобська нива

Врожаїться щедра хліборобська нива

Від результатів праці трударів врожайної ниви залежить здоров’я, добробут та достаток людей. Завжди працівників цієї важливої галузі шанували, адже це справжнє мистецтво – сіяти і вирощувати хліб, виробляти цінну і якісну продукцію. Восени селянин підбиває підсумки своєї річної праці. Кожен господар аналізує, скрупульозно підраховує прибутки і збитки, вже зараз переймається турботами про те, як має вести господарство в році наступному. Сільське виробництво є однією з ризикованих галузей господарської діяльності. Адже успіх залежить не лише від самої праці, а й від багатьох факторів: родючості ґрунту, якісного насіння, погодних умов. Щороку доводиться добирати нові оптимальні технологічні рішення, які відповідатимуть саме тій ситуації, що склалася. Не балувала хліборобів погода і цього ро ... Читати далі »

Герої живуть серед нас

Герої живуть серед нас

Далекий грудень 1979 року. Далека та чужа країна Афганістан, безглузда війна… Скільки смертей,скільки горя за 10 років. Проте це не применшує героїзму наших воїнів в афганському пеклі. Ніхто та ніщо не має бути забутим. За десять років війни в Афганістані загинуло 3360 громадян України (УРСР), з них 132 уродженці Києва, 8 тисяч стали каліками, тисячі дітей залишились без батька чи матері. Офіційно у війні Радянська армія втратила 14427 чоловік, За період війни в Афганістані звання Героя Радянського Союзу отримали 72 воїни, з них 11 українців.
10 листопада Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році» відвідав Віктор Дмитрович Капшук. Завітав він у музей не сам, а з учнями підшефної школи № 126 м. Києва. В. Капшук поділився спогадами про службу. Перші дні ... Читати далі »