Головна » 2016 » Жовтень » 27

Унікальний поліський моноксил

Унікальний поліський моноксил

Минулої п’ятниці у малому залі адмінбудинку відбулася конференція на тему «Експериментальне моделювання давньоруських засобів водного транспорту»,  яке пройшло під егідою міжнародного проекту «Балтія – Причорномор’я: реконструкція торговельних зв’язків» (Міжнародна академія наук (Брюссель).
Очолила роботу конференції радник голови райдержадміністрації Стефанія Сідляр. З доповідями на конференції виступили науковці, історики та археологи.
Доктор історичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії  наук України (Інститут археології НАНУ), керівник проекту «Балтія – Причорномор’я» в Україні  Олександр Моця, розповів присутнім на конференції про торговельний шлях по Дніпру в часи Ки ... Читати далі »

Брат знайшов брата

Брат знайшов брата

Житель Вишгорода,  ветеран праці Василь Павлович Куценко кожного року ходив до Меморіалу Слави вшанувати пам’ять загиблих воїнів, але лише побіжно дивився на списки загиблих воїнів. Та цього року, 9 травня, він, несподівано для себе, прочитав знайоме прізвище. «Сергій Панферович  Куценко» був напис на граніті. Звернувшись до музейних архівів, Василь Павлович дізнався, що Сергій – його двоюрідний брат по батьковій лінії. 
Народився Василь Куценко у 1940 році і у матері був дванадцятою дитиною. Голодомор не оминув їхню велику сім’ю – у ті страшні часи померли майже всі його брати і сестри, залишилося їх у матері двоє – він та його старший  брат Сашко. На війні загинув батько, і мати залишилася сама з малими дітьми на руках. П ... Читати далі »

Зібрались солдатські матері

Зібрались солдатські матері

14 та 15 жовтня, у день Покрови Божої Матері, люди святкували майже в кожному селі нашого району – хто храмове свято, а хто відзначав День села. А у нас, у Демидові, цього дня у просторій читацькій залі сільської бібліотеки зібралися матері тих демидівських чоловіків, які вже пройшли через горнило війни на Донбасі, і тих, хто зараз воює на Сході.
У теплій, щирій обстановці, без «помпезностей» понад 30 матерів захисників Вітчизни приймали слова вдячності від односельців. Жінки-матері, яким ось уже третій рік доводиться проводжати синів на війну, щоб потім у тривозі жити довгі місяці, не змикаючи очей у довгі безсонні ночі, з острахом вслухаючись у повідомлення з фронту про кількість убитих і поранених, денно і нощно побоюючись за здоров’я і життя своїх дітей. Уп ... Читати далі »