Головна » 2016 » Жовтень » 20

Є Будинок культури – буде і пісня

Є Будинок культури – буде і пісня

У Святу Покрову День села відзначили у Воропаєві. Окрім храмового свята, велику кількість гостей зібрала ще одна довгоочікувана воропаївцями подія – у селі відкривали клуб. Розділити урочисту подію з жителями Воропаєва прибуло районне керівництво у повному складі, депутати Київської обласної та Вишгородської районної рад.
Сільський голова Ольга Войтенко не приховувала емоцій, бо ж нарешті – село оживе, отримає «друге дихання». Здавалося б, звичайне приміщення. Але для села Будинок культури стоїть на одному щаблі поряд зі школою, садком чи ФАПом. У цих стінах зможуть збиратися творчі люди, молодь, щоб проводити колоритні концерти, сходитися на громадські зібрання і радитися, що та як змінити у житті села. Словом, громада нарешті отримала гарне і комфортне приміщ ... Читати далі »

Козацького роду – українського народу

Козацького роду – українського народу

До Дня українського козацтва та Дня захисника України в Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбулося загальношкільне свято з елементами всеукраїнської військово-патріотичної гри «Джура». Яскраві вишиванки, історичні екскурси в добу козаччини, патріотичні вірші й пісні, колоритні хорунжий, осавул та писар створили потужну атмосферу козацького свята.
Напередодні свята Покрови, 13 жовтня, українці вшановували захисників Української держави – минулих, теперішніх, майбутніх. У Новопетрівській школі №1 святкування не обмежилося лише концертною програмою і вітаннями для хлопців. З нагоди cвята стартувала всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура».
Колись джурами називали хлопчиків-козачат, яким доводилося виростати на Січі. Там вони вчили ... Читати далі »

Дух книжкового таїнства

Дух книжкового таїнства

Не вбити у собі людину,
І навіть в пору грозову
Любить родину і Вкраїну – 
Цим жити хочу і живу…

                   Вадим КРИЩЕНКО
У складний час живемо. Колишнє розвалилося, а справжньої незалежності ми ще не збудували. Звідси й негаразди: скрізь і всюди. На жаль, дуже багато суб’єктивного, у суспільстві мало моральних авторитетів. Якось не так ми живемо… А хотілося б кращої долі Україні. Це ж нонсенс, щоб у нашій, нині вільній, незалежній державі був чи не найнижчий у світі рівень життя. Мало дбають у нашій країні і про Людину. І це при тому, що ми будували найкращі у світі ракети, літаки, танки… 
Сьогодні особливо багато уваги треба приділяти людині: і ... Читати далі »