Головна » 2016 » Жовтень » 13

Олександр Горган виграв конкурс

Олександр Горган виграв конкурс

Конкурс на посаду голови Київської обласної державної адміністрації виграв чинний голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Горган, який переміг інших кандидатів із великим відривом. 
О. Горган отримав результат у 18,03 бала, тоді як найближчий суперник Наталія Баласинович – голова Васильківської районної ради, дружина радника Київського міського голови Віталія Кличка – 14,02 бал. Також у конкурсі взяли участь Микола Бабенко, колишній голова Київської обласної ради (лютий 2014–жовтень 2015 р.р.), Дмитро Воронін, голова Бориспільської РДА, Сергій Замудра, Немішаєвський сільський голова. За стандартною процедурою кандидати на посаду склали тести на знання законодавства та пройшли співбесіди з членами комісії з питань вищого корпусу державної ... Читати далі »

КиУР таки затримав ворога

КиУР таки затримав ворога

До 75-ї річниці окупації Києва нацистськими загарбниками в Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ в 1943 році» створено нову виставку оригінальних фотографій окупованого Києва з німецьких архівів. Ці фотографії люб’язно надані громадською організацією «Дослідники КиУРу», а саме Андрієм Кайнараном. 
22 червня 1941 року околиці Києва (військові аеродроми, мости та заводи) почала бомбити німецька авіація. При першому нальоті загинуло 25 чоловік, 76 – отримали поранення. У Києві особливої паніки не було. Київські газети писали, що непереможна Червона армія громить ворога, і ворог несе важкі втрати. Багато хлопців на хвилі патріотизму рвалися на фронт (хвилювались, що війна за два тижні закінчиться, і вони не встигнуть повоювати). Німці ж уп ... Читати далі »

Виховуємо піонерів чи особистостей?

Виховуємо піонерів чи особистостей?

6 жовтня Верховна Рада проголосувала «За» проект закону «Про освіту». Лише 16 народних обранців вирішили утриматись від марудної справи, а інші 67, напевне, захворіли. Закон прийняли, перспективний план аж до 2027 року розписали, а що далі? 
Варто зауважити, що пострадянська школа у ХХІ столітті вже віджила своє. Сучасність вимагає від нас виховання не cлухняних піонерів, а креативних особистостей. Європейські школи рухаються в ногу з прогресом, а ми, як показує практика, топчемось на місці, оскаржуючи дії то Міністерства освіти, то місцевих шкіл, то педагогічного колективу. Напевно, ментальність українців насичена величезним терпінням, адже ми розуміємо, що це не правильно, але продовжуємо наступати на ті ж граблі. 
Як і 10, 20, 50 років тому, ... Читати далі »