Головна » 2016 » Червень » 16

Нам потрібні інфраструктурні проекти

Нам потрібні інфраструктурні проекти

Голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук минулого вівторка провів робочу нараду із представниками Вишгородського району та ПАТ «Київобленерго» стосовно будівництва на території села Хотянівка електричної підстанції 110/10 кВ. Участь в обговоренні можливостей спорудження цього об’єкта взяли голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган, директор департаменту містобудування та архітектури КОДА Наталія Мошинська, сільські голови сіл Хотянівка, Лебедівка, Вища Дубечня та Нижча Дубечня.
Олександр Горган зазначив, що необхідність спорудження підстанції продиктована великою нестачею енергетичних потужностей у районі. Їх дефіцит гальмує розвиток як індивідуального житлового будівництва, так і реалізацію інвестиційних проектів у частині ... Читати далі »

Добрі справи починаються з добрих намірів

Добрі справи починаються з добрих намірів

Не все так погано у нашому домі! Лівий берег Вишгородського району – яскраве свідчення того, що об’єднавшись можна і гори зрушити, і дороги відремонтувати.
Після зимового періоду дорожнє покриття лівобережжя значно погіршилося. Ця проблема постала досить гостро для мешканців району. На деяких ділянках були такі ями, немов по дорозі провели артпідготовку. Звісно, районна влада не могла залишатись осторонь цієї проб­леми. Відтак, дякуючи зусиллям керівництва райдержаадміністрації, районної ради, депутатського корпусу та сільських голів, за підтримки народного депутата України Ярослава Москаленка на лівому березі району наразі іде ремонт доріг. 
Голова районної ради Ростислав Кириченко разом з помічником народного депутата, депутатом районної ради Олександром П ... Читати далі »

«Змащуємо» виноград йодом

«Змащуємо» виноград йодом

Чим можна обробити виноград?  Якщо дотримуватися певної схеми обробки – тоді виноград буде захищений навіть у найбільш несприятливих погодних умовах і посилання на міфічні «кислотні дощі» будуть недоречними. 
Після відкриття винограду гола лоза обробляється 3% розчином залізного купоросу (300 г на 10 л води). Залізний купорос діє як фунгіцид, убиваючи грибкові організми, є підживленням (від хлорозу) і, що важливо – стримує розпускання бруньок (за деяким даними на 5-7 днів). Навесні це дуже важливо, тому що завжди існує загроза заморозків.
Другу обробку проводять у стадії 5-6-го листа (тобто зараз), зазвичай до цього моменту вже є загроза зараження мілдью, антракнозом, павутинним кліщем, у сухих регіонах оідіумом.
Проводимо обробку одним з ... Читати далі »