Головна » 2016 » Квітень » 29

Ліквідатори зробили неможливе

Ліквідатори зробили неможливе

 22 квітня в історичному музеї Вишгородського історико-культурного заповідника відкрилася виставка, присвячена 30-й річниці аварії на Чорнобильській атомній станції. 
Представлені фотографії, амуніція ліквідаторів та засоби пожежогасіння нагадали відвідувачам виставки про героїчні будні тридцятирічної давнини. Організатори виставки: директор історико-культурного заповідника Ірина Пироженко, завідуючий історичним музеєм Вишгорода Олег Коваль, провідний спеціаліст по створенню експозицій Любов Ніколенко, науковий співробітник Вадим Перегуда, художник-оформлювач Олег Распотін  доклали багато зусиль, щоб виставка була цікавою і змістовною. Були запрошені учасники ліквідації аварії на ЧАЕС. Колишній начальник Прип’ятського відділу міліції Василь Кучеренко і колишній пр ... Читати далі »

Брати, які здолали ядерний вогонь

Брати, які здолали ядерний вогонь

Науковці стверджують, що у Хіросимі більшість людей загинула саме від ядерного вибуху, тобто, вибухової хвилі, високої температури, травм та опіків, і вже потім від радіації. Чорнобильська катастрофа за масштабами була більшою за декілька десятків хіросімських вибухів. Інші й наслідки. Якщо в Японії більшість мешканців постраждали від, власне, вибуху, то в Чорнобилі значна частина людей отримала смертельні дози радіоактивного опромінення. Нині науковці стверджують, що трагедії можна було б уникнути, як і врятувати багатьох постраждалих, аби не байдужість, невігластво та злочинний непрофесіоналізм керівників тогочасної політичної та соціальної системи. Свідченням тому є наше спільне з сусідами минуле та спогади трьох братів – ліквідаторів Чорнобильської аварії – Леоніда, Петра та Івана Ша ... Читати далі »

Перемагає системний підхід і командний дух

Перемагає системний підхід і командний дух

Напередодні пасхальних і травневих свят на Вишгородщині у рамках двомісячника з благоустрою відбулася серія толок. 25 квітня працівники комунальних підприємств, установ, закладів організацій району, управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації на чолі з головою райдержадміністрації Олександром Горганом вийшли на прибирання довкілля.
Територія прибирання була доволі великою: від КП при виїзді з Вишгорода на Лівий берег, траса Вишгород – Лебедівка, Головна траса – поворот на Осещину, площа між Осещиною і Хотянівкою (територія Межиріччя), пляж за Лебедівкою, Осещина – масив СТ «Троянда».
Не дивлячись на те, що усі без винятку місця були забруднені, земля рясно вкрита недопалками, пластиковими виробами, стихійними сміттєзвалищами, р ... Читати далі »