Головна » 2016 » Лютий » 18

Бюджет розвитку за новим стандартом

Бюджет розвитку за новим стандартом

Як ми вже повідомляли на шпальтах нашого видання, протягом трьох останніх тижнів у малому залі засідань адміністративного будинку у Вишгороді з ініціативи голови райдержадміністрації Олександра Горгана та голови районної ради Ростислава Кириченка відбувся ряд робочих нарад з опрацювання проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2016 рік. На цих нарадах, окрім представників виконавчої влади, були присутні представники громадськості, які мали можливість внести свої пропозиції до проекту програми. Такий формат роботи дав можливість визначити пріоритетні напрямки розвитку Вишгородщини на 2016 рік, спираючись на потреби мешканців району, а не лише на бачення окремих керівників.
Відтак 16 лютого у конференц-залі готельно-ресторанного комплексу «Вишеград» ... Читати далі »

Хліб, робочі місця і здоровий спосіб життя

Хліб, робочі місця і здоровий спосіб життя

Голова Київської облдержадміністрації Максим Мельничук відвідав підприємство «Перший столичний хлібний завод» у Нових Петрівцях і спортивний комплекс футбольного клубу «Діназ» у Лютежі. Керівник області 16 лютого оглянув потужності на хлібному підприємстві, а також ознайомився з інфраструктурою та організацією футбольних занять аматорської команди на спортивній арені.
Щодо роботи «Першого столичного хлібного заводу», який є частиною  холдингу «Хлібні інвестиції», то на сьогодні його виробнича потужність становить 130 тонн продукції на добу. Підприємство працює фактично на межі своїх виробничих можливостей, утім попит на його продукцію тільки зростає. Тому нині на сусідній території розпочато будівництво ще одного заводу, зі стартом ... Читати далі »

Лютневі «вікна»: боремося із шкідниками

Лютневі «вікна»: боремося із шкідниками

Весняний період у садах – один із найвідповідальніших та напружених у догляді за деревами, коли обов’язково потрібно починати роботи із захисту плодових насаджень від шкідливих організмів – комах-шкідників, кліщів, збудників хвороб, мохів, лишайників. 
З урахуванням початку розвитку всіх цих організмів боротьбу з ними необхідно починати до розпускання бруньок. Це зазвичай буває у так званий період лютнево-березневих «вікон». Багато шкідників, наприклад, різні види щитовок (комовидна, несправжньокаліфорнійська, сливова та інші), а також деякі види попелиць, кліщів, медяниць пробуджуються після зимньої діапаузи вже за температури плюс 7-8, а з настанням плюс 12-14 – починається період активної шкодочинності весняних поколінь. У цей же період акти ... Читати далі »