Головна » 2016 » Січень » 26

Єдина мати Україна – одна на всіх, як оберіг

Єдина мати Україна – одна на всіх, як оберіг

22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об’єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування. У часи феодального роздроблення земель Київської Русі заклики до спільних дій окремих князів супроводжували літописний період української історії. Необхідність оборони скривд­женої України та православної віри надихала козацькі полки Богдана Хмельницького. У народній пісенній та епічній творчості сакральна Україна завжди уявлялась як єдине утворення від Сяну до Дону.  Відновлення української держави – « ... Читати далі »

Прощавай, старий паспорте!

Прощавай, старий паспорте!

14 січня голова райдержадміністрації Олександр Горган та перший заступник голови РДА В’ячеслав Савенок на запрошення начальника районного відділу Державної міграційної служби (ДМС) Сергія Федоренка взяли участь у тестуванні обладнання для виготовлення паспортів громадянина України нового зразка  –  ID-карти.
Очільники району оглянули надсучасну техніку, за допомогою якої процес отримання карток обіцяє бути швидким та якісним. Не залишилася ця подія й поза увагою обласного керівництва ДМС. Начальник управління Державної міграційної служби України у Київській області Олексій Пустовіт детально роз’яснив, що таке ID-карта і у чому її перевага, порівняно із звичним усім паспортом-книжечкою:
 – Завдяки вбудованому безконтактному електронному чіпу ... Читати далі »

Хрещення Господнє: сила здорового духу

Хрещення Господнє: сила здорового духу

19 січня усі православні християни та греко-католики відзначали свято Хрещення Господнього. Святе Водохреща, або Йордана, або ж Богоявлення – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Згідно з Євангелієм, у цей день відбулося хрещення 30-річного Ісуса Христа в річці Йордань, він явився світу як син Божий, спаситель. «І сталося у ті дні, прийшов Ісус із Назарету Галілейського і хрестився від Іоанна в Йордані. І коли виходив з води, зараз же побачив Іоанн небеса, що розкривалися, і Духа, Який сходив на Нього, мов голуб. І голос був з небес: Ти Син Мій Улюблений, в Якому Моє Благовоління». 
Із цим святом пов’язане також вірування у цілющість води, навіть вода з крану вважається такою, що змиє духовно нечисте, а також вилікує тілесні хвороби ... Читати далі »