Головна » 2015 » Грудень » 14

Відзначено благородну працю

Відзначено благородну працю

5 грудня  світова громадськість відзначала Міжнародний день волонтерів. Рішення про це свято було прийняте Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році. Добровольці (а в останні роки все частіше можна почути трансформоване з англійської «волонтери») – це люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства. Вони присвячують йому свій талант, час, енергію, не чекаючи винагороди. Наприклад, такі люди добровільно зголошуються допомагати прибирати громадську територію, поширювати плакати чи брошури соціальної кампанії, готові безкоштовно проводити екскурсії рідним містом, бути перекладачами на великих міжнародних спортивних змаганнях. Більш того, добровольці допомагають персоналу в дитячих будинках і будинках пристарілих, поспішають на допомогу при ліквідації наслідків стихійних ли ... Читати далі »

Для чого потрібен депутат?

Для чого потрібен депутат?

Більшість наших громадян, обираючи на чергових виборах свого представника у Верховну Раду, уяви не мають: навіщо він їм потрібен. Роблять це по інерції. Народний депутат десь там, щось робить, можливо, у телевізорі чи газеті проскочить, та обов’язково з’явиться на очі перед виборами, аби урочисто щось відкрити або відремонтувати. А його електорат сидить тут невдоволений владою і своїм життям. Але дехто уміє правильно «користуватися» своїм депутатом. Наприклад, як це було у Димері.
Димерчанина В’ячеслава Батечка призвали до АТО. Оскільки родина не мала змоги забезпечити майбутнього бійця абсолютно всім необхідним, у селищній раді матері хлопця порадили звернутися за допомогою до народного депутата, який, як відомо, не один рік активно підтримує АТОшників. ... Читати далі »

Важливо вчасно бути почутим

Важливо вчасно бути почутим

Із настанням по-справжньому холодної погоди з її дощами, мокрим снігом та буревіями батьківській комітет Вишгородської ЗОШ №1 забив тривогу, адже у минулому році через такі погодні умови на школу вже впало дерево, завдавши школі неабиякого збитку: розбиті вікна, зігнутий паркан, налякані діти та педагоги.
Адміністрація школи разом із головою батьківського комітету Катериною Пінчук від імені усіх батьків, діти яких навчаються у школі, звернулись за допомогою до районної ради та райдержадміністрації з проханням вжити невідкладних заходів щодо усунення загрози. Адже на території школи багато старих дерев, майже ровесників школи, які можуть будь-якої миті впасти. 
 Почувши про реальну загрозу, що в прямому сенсі нависла над школою, представники влади зреагували миттєво. Го ... Читати далі »