Головна » 2015 » Жовтень » 08

Золота осінь «літніх» людей

Золота осінь «літніх» людей

Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні це також і День ветерана – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
За міжнародною класифікацією особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. За даними Держкомстату України, кожен п’ятий мешканець – це особа похилого віку, шоста їх частина самотні люди. Половині із самотніх людей потрібна допомога в повсякденному житті, особливо сьогодні, коли для багатьох пенсіонерів основним джерелом існування є пенсія, розмір якої не забезпечує нормального життя. Понад  80% з них вимушені існувати нижче межі бідності, що аж ніяк н ... Читати далі »

Вдалий приклад для наслідування

Вдалий приклад для наслідування

Сьогодні районна державна адміністрація зосереджує свої зусилля на пошуках нових джерел надходжень до районного бюджету. Поряд із підтримкою підприємств району наразі впроваджується програма стимулювання зміни податкової прописки великих сіл району. Першим вдалим результатом впровадження цієї програми стало рішення одного з найуспішніших правників Києва Золтана Русанюка прописатися у Катюжанці. Це стало можливим після того, як голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Горган звернувся до нього з пропозицією платити податки у бюджет нашого району. 
Золтан Русанюк щороку сплачує близько двох мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб і до останнього часу ці кошти потрапляли до бюджету столиці, де їх використання було неможливо відстежити. 
&n ... Читати далі »

Нове у перерахунку пенсій

Нове у перерахунку пенсій

Законом України від 17 вересня 2015 року №704 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» з 1 вересня 2015 року збільшено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, із 949 грн до 1074 грн. 
Управлінням Пенсійного фонду України у Вишгородському районі проведено перерахунок пенсій з урахуванням нового розміру прожиткового мінімуму.
Перераховано мінімальні розміри пенсій, призначені відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
Мінімальний розмір пенсії за віком при наявності у чоловіків 25, у жінок – 20 років страхового стажу (якщо пенсія призначена до 1.10.2011 р.) та мінімальний розмір пенсії при наявності у чоловіків ... Читати далі »

08.10.2015