Головна » 2015 » Вересень » 21

Духовна подорож у Прикарпаття

Духовна подорож у Прикарпаття

Цього дня ми чекали з великим нетерпінням і сподіваннями здійснити духовну мандрівку до святих місць України заради неповторних вражень, позитивних емоцій та душевної рівноваги.
І ось ми в Карпатах. Вдихаючи на повні груди кришталево чисте  повітря, слухаючи шум вічнозелених смерек і ялин, зачаровуючись дзвінкою тишею і блаженним спокоєм, ми відчували всю святість, яка йшла з глибини землі українського Афону – Манявського скиту. Ми ніби розчинилися в цьому умиротворенні, забули про суєту суєт, тривогу і печалі.
Історія цього монастиря, розташованого на Івано-Франківщині, унікальна. У 1241 році два монахи прийшли сюди після зруйнування Києво-Печерської Лаври. Живучи в кам’яному гроті, вони співали псалми і молитви. Потім до них долучились ще кілька ченців  і ... Читати далі »

21.09.2015

Нічиє – не значить своє…

Нічиє – не значить своє…

Минулого четверга під час чергового об’їзду району активістами громадської організації «Зелений корпус», яка вже довгий час займається виявленням несанкціонованих звалищ та інших порушень природоохоронного законодавства, включаючи незаконне використання надр, було виявлено факт проведення земельних робіт в районі зоопарку «12 місяців», що поблизу села Демидів.

Під’їхавши ближче, представники громадської організації побачили виритий екскаватором рів близько 900 метрів, на дні якого лежала азбестова труба, у деяких місцях пошкоджена технікою. Активісти миттєво доповіли про ситуацію голові Вишгородської райдержадміністрації Олександру Горгану, з яким перебувають у тісній співпраці.

Зі ... Читати далі »

Кожен день у бій з вогнем

Кожен день у бій з вогнем

Для мене, як і багатьох моїх живих і, на жаль, вже померлих колег,  День рятівника має особливе значення і трагічне забарвлення. Більшість із ветеранів­пожежників, колишніх працівників служби цивільного захисту населення брали участь у ліквідації наймасштабнішої аварії техногенного характеру на Чорнобильській атомній електростанції. У мене і зараз стоять перед очима обличчя моїх однокашників різних років по Черкаському пожежно­технічному училищу – Володимира Правика, Віктора Кібенка, начальника воєнізованої пожежної частини №2 Леоніда Телятникова, інших товаришів, які передчасно відійшли у потойбіччя. 14 вересня, напередодні професійного свята, помер ще один ліквідатор­пожежник – невгамовний життєлюб і веселун Сергій Мурга. Раніше – пожежник Леонід Шаврей, брат від ... Читати далі »

Про що розкаже обличчя?

Про що розкаже обличчя?

Осінні дні невблаганно коротшають, температура різко знижується. Улюблені босоніжки та легкі сукні повертаються до шафи чекати наступного літа. Саме в цей час шкіра обличчя потребує особливої уваги. Адже висока температура та сухе повітря лишають по собі не лише бронзову засмагу. Сонячні ванни, купання і теплий літній вітер сушать шкіру та волосся. Особ­ливо негативного впливу зазнає чутлива та делікатна шкіра обличчя. 
Ми поцікавилися у жительок Вишгородського району, як вони реанімують шкіру після літньої спеки та готують її до осені.

 – У мене комбінований тип шкіри, під впливом УФ-променів шкіра обличчя стає сухою. Іноді навіть починає лущитися. Ввечері я наношу на обличчя зволожуючий крем, а вранці вмиваюся теплим відваром ромашки. 

... Читати далі »

21.09.2015