Головна » 2015 » Червень » 20

Світлій пам’яті Віктора Решетняка

Світлій пам’яті Віктора Решетняка

Минулого вівторка, 16 червня, Вишгород та Вишгородщина попрощалися з Вишгородським міським головою Решетняком Віктором Олександровичем, який передчасно ступив за межу вічності на 66-му році життя.
 
Прощання відбулося у малій залі адмінбудинку, далі жалобна процесія пройшла проспектом Мазепи до перехрестя вулиці Шолуденка. Заупокійну молитву відслужили у храмі св. Бориса і Гліба. 
 

Любити ліс – значить піклуватись про нього завжди

Любити ліс – значить піклуватись про нього завжди

Чи часто ми замислюємось над тим, чому на околиці села вже декілька років стоїть опустіле гніздо лелеки, висихають лісові джерела, порідшали солов’їні переспіви? А може в цьому є і провина кожного з нас?
 
Відвідуючи ліс, слід пам’ятати священне правило: не зашкодь! Адже зірвана, на перший погляд, травинка може стати рідкісним зникаючим видом, зрубана на березі річки (водойми) верба – не захистить русло від піщаного буревію. Націлене дуло рушниці над розмахом крячки осиротить виводок і, найстрашніше – ... Читати далі »

20.06.2015

Осещино рідна, «Венеціє» мила...

Осещино рідна, «Венеціє» мила...

Осещина – старовинне, унікальне, мальовниче, створене самою матінкою природою село-«Венеція», яке було розташоване на острові.
 
Згідно з історичними літописами, документами та розповідями-переказами місцевих старожилів острів Осещина омивався водами: з південної частини річкою Крючок, правою притокою Десни, зі східної, від Хотянівки, рукавом-протокою від Крючка – Гнилуша, який впадав в озеро Підхатнє. Із західної частини рукавом-притокою Драхловка, а з північної частини рукавом Мишичин. А навкруги О ... Читати далі »

Демидів виступив достойно

Демидів виступив достойно

У селі Нове Залісся Бородянського району 13 червня відбулись обласні зональні змагання – спартакіада серед сільських та селищних рад Київської області на звання: «Краще спортивне село Київщини 2015 року». 
 
Змагання пройшли в три етапи: районні, обласні зональні та обласні фінальні. До участі в обласній спартакіаді допускалися жителі сільських регіонів Київщини віком 18 років і старше та ті, хто має реєстрацію на території села-учасника не менше одного року. Команди за територіальним принципом розподі ... Читати далі »