Головна » 2015 » Червень » 13

Вогнеборці вкотре виявили мужність

Вогнеборці вкотре виявили мужність

На початку тижня новина про пожежу на нафтобазі ТОВ «БРСМ-Нафта» у Васильківському районі сколихнула не лише Київщину, а й усю Україну.  Загорівся резервуар з паливом об’ємом 900 кубометрів, стався вибух, вогонь поширився на поруч розташовані резервуари з бензином.
 
На жаль, жертвами вогняного лиха стали четверо людей, троє з яких рятувальники. Багато постраждалих було направлено до опікового центру. На момент пожежі медики мали потребу у захисних респіраторах, лікарні просили медпрепарати та перев&rs ... Читати далі »

Якісно, планово, швидко

Якісно, планово, швидко

8 червня  у приміщенні адміністративного будинку відбувся другий семінар-тренінг міжнародної навчальної програми для державних службовців та представників органів місцевого самоврядування «Нова якість публічних послуг».
 
Як і минулого разу, участь у навчаннях взяли працівники апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів  центральних органів державної виконавчої влади, представники виконавчих комітетів  місцевих рад району,  ЗМІ. Проведення заходу  с ... Читати далі »

Пріоритетний напрям

Пріоритетний напрям

На сьогоднішній день одним з пріо­ритетних напрямів впровадження державної політики на місцях  є медична реформа, яка спрямована, у першу чергу, на якісне надання медичних послуг населенню.
 

Враховуючи важливість цього питання, Олександр Горган з перших днів перебування на посаді голови Вишгородської адміністрації відвідав Вишгородську центральну районну лікарню. Під час візиту було дане доручення: негайно розпочати ремонтні роботи вхідної групи поліклініки, оскільки сходи перед центральним входом перебували в аварійному стані.
 < ... Читати далі »

Буде у Лівого берега об’єднана команда

Буде у Лівого берега об’єднана команда

У неділю, 7 червня, відбувся товариський матч з футболу між шкільними командами сіл Лебедівка та Пірново. 
 
Організували зустріч команд Спілка рибалок та мисливців України в особі її голови Миколи Шинкаренка, Пірнівський сільський голова Сергій Книжников, директор Лебедівської школи Світлана Андріанова, відділ освіти РДА.
 
Змагання прой ... Читати далі »

13.06.2015

Природа не прощає людині помилок

Природа не прощає людині помилок

7 червня 1994 року була прийнята Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням. Цей день міжнародна спільнота відзначає як Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами. Україна приєдналася до Конвенції у 2002 році.
 
Опустелювання розглядається не як процес утворення пустель, а як будь-яка деградація земель під впливом природних чи антропогенних чинників. Причинами є високий рівень розорюваності угідь, у тому числі припинення виконання комплексу робіт по захисту грунтів, порушення системи обробітку грунту, що призвод ... Читати далі »

Є міграційний приріст

Є міграційний приріст

Станом на 1 квітня 2015 року на Вишгородщині, за оцінкою, проживало 73135 осіб. Чисельність наявного населення по Вишгороду становила 27502 осіб, по смт Димер – 5794 осіб. За січень-березень 2015 року чисельність населення району збільшилась на 141 особу.
 
Збільшення чисельності населення району відбулося виключно за рахунок міграційного приросту (219 осіб), водночас зафіксовано природне скорочення населення (78 осіб). На постійне місце проживання в район за січень-квітень 2015 року прибуло 384 мешканці, вибуло за меж ... Читати далі »

Не зупинятись на досягнутому

Не зупинятись на досягнутому

Звітно-виборна конференція Вишгородської районної організації Товариства Червоного Хреста України стала, по суті, підсумком діяльності благодійної та медико-соціальної роботи всієї районної громади.
 
На конференцію було обрано 106 делегатів із 32 первинних організацій Товариства, а у звіті голови ВРОТЧХ Ірини Правдивої та виступах членів Товариства, представників підприємств та організацій, що з ним співпрацюють, звучали цифри і факти, які демонструють надзвичайно високу активність цієї громадської організації, розповідають ... Читати далі »

Дитячий світ у малюнках на асфальті

Дитячий світ у малюнках на асфальті

Промайнув тиждень з того часу, як у Гаврилівці пройшло свято для дітей «Стрічаймо літо!», присвячене Міжнародному Дню захисту дітей. Першочервневий дитячий захід давно став традицією у нашому селі. А особливо діти полюбляють конкурс малюнків на асфальті.
 
Конкурс дуже любить наш сільський голова Олег Бондаренко, який каже, що дитячі малюнки на асфальті діють на нього, як бальзам, і вселяють віру і надію в завтрашній день. Тож цього дня о десятій ранку на площі біля палацу культури «Полісся» звучала д ... Читати далі »

Триває операція «Автобус-2015»

Триває операція «Автобус-2015»

У період з 1 по 30 червня  проводяться цільові профілактичні заходи під загальною назвою  «Автобус-2015».  
 
Перші дні червня засвідчили характерні порушення правил дорожнього руху з боку водіїв та автоперевізників. Одними з характерних і найбільш небезпечних порушень є випуск на лінію транспортних засобів з наявними несправностями та  керування водієм  автобуса з пасажирами з ознаками сп’яніння.
 
13.06.2015

Нашого цвіту по всьому світу…

Нашого цвіту по всьому світу…

29 квітня у приміщенні адмінбудинку відбулися громадські слухання, під час  яких громадськість разом з представниками влади обговорювала питання, пов’язані з проблемами заробітчан, оскільки для Вишгородщини це досить актуальна і болюча проблема.
 
З цього приводу у нашій газеті було надруковано матеріал під назвою «Чи вдасться подолати прірву між словом та ділом». Організатором дискусії стала Стефанія Сідляр, голова громадської організації «Заробітчани», яка на особистому прикладі відчувал ... Читати далі »

13.06.2015

«Веселі старти» під вітрилами

«Веселі старти» під вітрилами

22 травня з ініціативи директора комунального підприємства Вишгородської районної ради «Навчально-спортивна база» Вікторії Кулакової за сприяння голови Вишгородської РДА Олександра Горгана, голови районної ради Ірини Побідаш та підтримки відділів освіти, молоді та спорту на території НСБ були проведені «Веселі старти» серед збірних команд шостих класів вишгородських шкіл.
 
Змагання розпочалися з вітального слова голови районної ради Ірини Побідаш.

«МАК» починає з волейболу

«МАК» починає з волейболу

Ініціативна молодь Катюжанки впевнено крокує назустріч спорту. У селі ось уже півроку як розпочала свою діяльність ініціативна громадська група «МАК» («Молоді активісти Катюжанки»). Це енергійні, повні сил та жаги до життя активісти, які хочуть внести зміни в життя Катюжанки. Зробити багато потрібного для того, щоб гарно відпочити, з користю провести час і зайнятися спортом.
 
Цієї весни представники молоді своїми силами побудували у парку справжній волейбольний майданчик. 31 травня відбулося його офі ... Читати далі »