Головна » 2015 » Червень » 06

Гомоніло у Вишгороді веселе дитяче свято

Гомоніло у Вишгороді веселе дитяче свято

Вишгородщина  відзначила Міжнародний день захисту дітей. Чудове свято для малечі організували Вишгородська райдержадміністрація та фонд народного депутата України Ярослава Москаленка.
 
На святі побувало близько трьохсот дітей з усіх населених пунктів району. На вході до розважального містечка малечу зустрічали веселі клоуни та гноми, які дарували дітям повітряні кульки кольорів національного прапора, нагрудні значки учасників фестивалю «Я – ми – Україна». Маленькі відвідувачі також отримали порцію морозива.
 
... Читати далі »

Щасливої життєвої дороги!

Щасливої життєвої дороги!

Парад випускників навчальних закладів району з прапорами України, жовто-блакитними кульками та квітами урочистою ходою пройшов 29 травня вулицями Вишгорода від будинку культури «Енергетик» до ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт». 
 
Ідучи головною вулицею Вишгорода з великим державним прапором України, випускники висловили свої патріотичні почуття та вшанували пам’ять усіх, хто віддав своє життя за незалежність України, хвилиною мовчання. В урочистостях взяли участь голова Вишгородської райдержадміністрації ... Читати далі »

Над цілим світом пісня розправляє крила…

Над цілим світом пісня розправляє крила…

Пісня... Хто не був зачарований нею! Це крила і душа мого народу, це безмежне поле, засіяне зерном історії і заквітчане людськими надіями, це любов до Вітчизни і ненависть до її ворогів. Вона пахне весняними  дощами,  синіми  льонами,  запашними  чорнобривцями,  материнськими теплими долонями.
 
Українська пісня живе з давніх часів, живе, переживаючи цілі покоління. Добрі люди кажуть, що українець співає цілий рік і цілий вік. Так нам дано, бо як говориться в одній легенді, коли Бог зібрав народ ... Читати далі »

06.06.2015

Що варта людина без лісу?

Що варта людина без лісу?

Ліси в житті людини є джерелом деревини та відіграють величезну екологічну, естетичну і санітарно-гігієнічну роль.
 
Перед лісівниками ДП «Димерське лісове господарство», як і перед усіма українськими лісівниками, стоять дуже важливі і відповідальні завдання – збільшити площу лісів, підвищити їхню якість і продуктивність, раціонально використовувати деревину та проводити догляд за вже існуючими лісовими багатствами держави. 
 

Посіяв конопель – можна «сісти»

Посіяв конопель – можна «сісти»

В Україні розпочато операцію під умовною назвою «Мак», яка триватиме з травня по вересень 2015 року. Буде проведено комплекс оперативно-профілактичних  заходів, спрямованих на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів. 
 
Попереджаємо жителів Вишгорода та Вишгородського району про недопущення нелегального посіву нарковмісних рослин на територіях присадибних ділянок, дач та в інших місцях. За незаконний посів або незаконне вирощув ... Читати далі »

Швидко виросли наші діти…

Швидко виросли наші діти…

Випускний у дитячому садку – перший рубіж малюка, підведення підсумків, усвідомлення успіхів і досягнень, хвилююче очікування вступу у шкільне життя.
 
Ось і з дитячого садочка  «Зернятко»  вилетіли, немов маленькі пташенята, випускники груп «Зірочки» та «Дзвіночки». Скоро вони підуть до школи, і на згадку залишаться прекрасні спогади про вихователів, своїх друзів, заняття та ігри. Але, мабуть, найбільше їм запам’ятається казковий випускний вечір, на якому випускники ... Читати далі »

06.06.2015

Прощавай, шкільне життя!

Прощавай, шкільне життя!

29 травня в новопетрівських школах пролунав останній дзвоник. Закінчився ще один навчальний рік, ще один етап розвитку та пізнання в освітньому житті.
 
Відтепер школярі підуть на довгоочікувані літні канікули, а для випускників починається дуже відповідальний період – обрати ту стежину, яка приведе до щасливого життя та повної реалізації всього, що вдалось накопичити за роки навчання у школі.
 

Цінності перетворюються у дим та попіл

Цінності перетворюються у дим та попіл

Останніми роками ситуація з пожежами та загибеллю людей на них залишається тривожною. Особливе занепокоєння викликають пожежі в житловому секторі. Необережне поводження з вогнем залишається домінуючою серед причин виникнення пожеж.
 
За 5 місяців 2015 року на території Вишгородського району було зареєстровано 186 повідомлень, для порівняння: у 2014 році було зареєстровано 50, у 2013 році – зареєстровано 68 повідомлень про пожежі, з них трав’яні настили – 101 у поточному році (у 2014 році – не було, у ... Читати далі »

06.06.2015

Усі прапори – у гості до Вишгорода

Усі прапори – у гості до Вишгорода

З нагоди Дня захисту дітей у Вишгороді відбувся всеукраїнський турнір з футболу «Kinder Summer Cup» серед дітей 2007-2008 років народження.
 
У турнірі були представлені дві вікові групи: 2007 р.н. – 10 команд по 15 хлопчиків; 2008 р.н. – 9 команд по 15 хлопчиків. У змаганнях взяли участь дитячі футбольні команди з українських міст: Суми («Барса»), Ужгород  («Zinedine»), Миколаїв («Торпедо», «Динамо»),  Київ («Локомотив», «ДЮС ... Читати далі »

Наші святі обереги…

Наші святі обереги…

Вишиванка – це символ здоров’я й добробуту, сили й довголіття. Споконвіків їх використовували як обереги від «злого ока» та просто для прикрашання оселі чи одягу. Вишиванка залишилася нам у пам’ять про наших предків, їх ми залишимо дітям.  Кожна вишиванка по-своєму оригінальна та індивідуальна. 
 
Саме щоб показати оригінальність та підкреслити індивідуальність кожної вишивки, у школі було проведено виставку робіт, принесених нашими учнями з дому. Їхні вироби – різноманітні та рі ... Читати далі »

06.06.2015

У районі тепер є зоопарк

У районі тепер є зоопарк

16 травня у Демидові відкрився новий зоопарк під назвою «12 місяців».  За тваринами спостерігають близько 50 спеціалістів з відповідною освітою: зоологи та ветеринари.
 
Для тварин створені максимально наближені до природних місця для перебування, аж до вентиляції повітря і температури в приміщеннях. Тварини були придбані в Київському та Миколаївському зоопарках, приватних закладах, Чехії та інших місцях, але жоден звір не взятий з дикої природи – усі адаптовані до спілкування з людьми.< ... Читати далі »