Головна » 2015 » Травень » 02

Символ могутнього духу народу

Символ могутнього духу народу

26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції, серед яких багато і наших земляків. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності.
 
Біля пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської катастрофи 24 квітня відбувся мітинг.  Голова райдержадміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ірина Побідаш, Вишгородський міський голова ... Читати далі »

Реформи стукають у двері

Реформи стукають у двері

Децентралізація влади та розвиток місцевого самоврядування в Україні на сьогоднішній день є одним із головних прагнень у роботі місцевих рад. Національною академією державного управління при Президенті України реалізована програма, спрямована на розвиток професійної компетентності голів районних рад. 
 
У рамках цієї програми організовано низку тематичних зустрічей, лекцій, тренінгів та круглих столів. 15 квітня голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш  взяла участь у всеукраїнському круглому столі «В ... Читати далі »

Неминуче майбутнє – Київський столичний регіон

Неминуче майбутнє – Київський столичний регіон

Сьогодні тільки ледачий не говорить про реформи в цілому, і у тому числі про адміністративну реформу, яка передбачає укрупнення адміністративно-територіальних одиниць. А простіше сказати – об’єднання громад у більші утворення.
 
Процес, як зав­жди в українській традиції, відданий на відкуп балакунам, яким у принципі все одно яким буде результат: головне процес, а в нім головне це піар-кампанія.  «Ініціювати» – це не значить «робити». 

Тривожні дзвони Чорнобиля

Тривожні дзвони Чорнобиля

26 квітня назавжди в пам’яті українського народу – це день чорнобильського лиха, болю та суму. Забути цей день й викреслити його з нашої пам’яті – неможливо. Минулої п’ятниці у будинку культури «Енергетик» відбувся концерт-реквієм під назвою «Тривожні дзвони Чорнобиля», організований відділом культури, національностей та релігій Вишгородської РДА.
 
Чорнобильська катастрофа – страшна трагедія, що болить кожному українцю. Творчі колективи Вишгородщини втілили свій бі ... Читати далі »

Звучала музика життя

Звучала музика життя

Минулої неділі у Вишгороді на площі Шевченка, 1 відбувся благодійний концерт на підтримку воїнів АТО та до 29-ї річниці Чорнобильської аварії, організований благодійним фондом «З відкритим серцем у майбутнє».
 
Хочемо щиро подякувати всім, хто долучився до концерту та підтримав нас у проведені такого чудового заходу. Ми раді, що разом нам вдалося подарувати людям та військовим, які до нас завітали, радість і усмішку! Атмосфера була просто неймовірна, діти, які брали участь у концерті, подарували нам незабутнє від ... Читати далі »

Волонтери – люди небайдужі

Волонтери – люди небайдужі

Під час Революції Гідності досить активним серед українців став волонтерський рух. Ситуація, що виникла на Сході країни у зв’язку з військовою агресією з боку Російської Федерації, його ще більше активізувала. Не секрет, що на початку військових дій армії як такої країна не мала.
 
Особовий склад – малочисельний, серед командирів були зрадники, військової техніки було обмаль. Тому певні функції по забезпеченню потреб військовослужбовців взяли на себе волонтерські організації. У представника однієї з таких органі ... Читати далі »

До дітей – з гостинцями

До дітей – з гостинцями

На блакитній ниві рибалки-промисловики продовжують активно готуватися до нерестового періоду. На Київському водосховищі 23 та 24 квітня користувачі виставили  штучні гнізда від бази «Гористе» до села Лебедівка та від села Ровжі  уздовж дамби.
 
У виготовленні штучних нерестилищ активно брали участь Сергій Буяло, Наталія Лавренок, Сергій Вакульчик, Олександр Маруженко, Микола Шинкаренко, Тетяна  Потоцька, Євген Курочка, Анатолій Михальцов та Владислав Кісіль.

Стартував футбольний чемпіонат

Стартував футбольний чемпіонат

25 квітня стартував новий футбольний сезон на Вишгородщині. Сімнадцять футбольних колективів розподілені на дві ліги (вища та перша), 8 команд у вищій лізі та 9 команд у першій. У вищій лізі за почесне звання чемпіона району будуть змагатися наступні колективи: ФК «Діназ», ФК «Лісовичі», «Динамо КВПУ» (Катюжанка), «Депортіво» (Рикунь), «СНД» (Нижча Дубечня), «Інделек» (Вишгород), «Енергетик» (Вишгород), «Нептун» (Старі Петрівці).
 

Звучать «Деснянські зорі»

Звучать «Деснянські зорі»

Свої пісенні роботи в рамках пос­тійно діючого творчого фестивалю, що пройшов у Пиляві, представив аматорський вокальний колектив «Деснянські зорі» Вищедубечанського будинку культури.
 
Подібні творчі фестивалі-огляди художньої самодіяльності постійно організовуються і проводяться за участю місцевого мецената і поціновувача історії Олександра Тарана, депутатів Богданівської сільської ради, Богданівського сільського голови Тетяни Савиченко, самодіяльних артистів та жителів  нав­колишніх сіл. ... Читати далі »