Головна » 2015 » Січень » 24

Кожен із нас – часточка єдиної держави

Кожен із нас – часточка єдиної держави

 Нещодавно здавалося, що День Соборності України (звичніше День Злуки) стало святом сталим, ледь не ритуальним, на зразок «вшанування модних дат, звичаїв та ювілеїв». Цього року 22 січня набуло для українців нового змісту, адже виявилося, що єдина і соборна Україна може існувати лише в умовах постійної ідеологічної боротьби і постійних перемог у ній.
 
Вишгородці свято Соборності відзначили покладанням квітів біля пам’ятника Т. Шевченку на центральній площі міста біля БК «Енергетик». В.о. г ... Читати далі »

Рятувальники шліфували майстерність

Рятувальники шліфували майстерність

У зимовий період питання безпеки на льоду є дуже актуальним, особливо у свята, коли відбуваються масові купання. Вважається, що на Водохреща, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. У цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі освячену на Водохреща воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг.
 
Багато людей у ці дні приходять до водойм не лише набрати цілющу воду а й скупатися в ополонці, щоб набратися здоров’я на весь ... Читати далі »

Творчий вечір «Стежини»

Творчий вечір «Стежини»

Є така думка, що народними піснями більше захоплюються люди старшого віку. Однак у Димерському будинку культури минулої суботи зібрались і дідусі та бабусі, і люди середнього віку, і молодь, і навіть багато дітлахів. Прийшли, щоб наснажитись співом ансамблю «Стежина», який завжди дарує гарний настрій, виконуючи, в основному, українські народні пісні.
 
Задумавши створити фольклорний колектив, Олександр Мехед запросив до ансамблю Катерину Пихтіну, Віру Рядову, Надію Ященко та Лідію Трайковську. «Назву вони в ... Читати далі »

Хрещення Господнє – без снігу і без морозу [Відео]

Хрещення Господнє – без снігу і без морозу [Відео]

19 січня відзначається Хрещення Господнє – велике  християнське свято, присвячене хрещенню Ісуса Христа у річці Йордан. 
 
У день Водохреща мешканці й гості Вишгорода та району взяли активну участь в обряді освячення води. Зранку люди поспішали до храмів та водойм, де відбувалося це давнє і традиційне дійство, зокрема, на березі Київського водосховища. Традиційно присутніх привітав зі святом настоятель храму Бориса і Гліба протоієрей Димитрій. Він відправив святкове богослужіння, а потім освятив присутніх свя ... Читати далі »

Медик повинен уміти все

Медик повинен уміти все

Випадок – це чи не єдиний фактор, що визначає професію людини і все її подальше життя, – вважає лікар-невропатолог Вишгородської центральної районної лікарні Михайло Бондуляк. Так воно і є, якщо не брати до уваги поради досвідченіших друзів, наполегливість батьків, генетично накопичений пращурами досвід, прагматичну складову, якою керуються, в основному, пересічні люди. Словом, такі, якими нас уперто виховувала десятиліттями радянська влада.
 
Є й інші. Вони у переважній меншості. Їх іменують самородками, володар ... Читати далі »

24.01.2015

Делай что должен и будь что будет

Делай что должен и будь что будет

Волонтерское движение в Украине и Вышгородском районе в заметных масштабах начиналось не сегодня и не вчера. Первые волонтеры в их нынешнем виде появились, наверное,  во время Оранжевой революции. Это были и остаются люди,  «зараженные» идеей изменения общества к лучшему. Не все представляли как это, но люди восприняли это как общую задачу. Майдан был и остается уникальным и одним из самых крупных в мировом масштабе волонтерским движением.  
 
По сути, майдановское волонтерство – новая модель ... Читати далі »

24.01.2015

Професія – це як кохання

Професія – це як кохання

25 січня православна церква відзначає день святої мучениці Тетяни, а студенти вузів – День студентства. Наприкінці січня починалися канікули, і цю подію студенти зазвичай дуже весело відзначали. У народі кажуть, що в цей день сонце повертає до літа, а зима – до морозів.
 
Вибір майбутнього фаху – важка та відповідальна справа, адже здобута професія – це на все життя. Багато молоді керується миттєвими та імпульсивними поривами, думками найближчого оточення, а дехто й зовсім безініціативно, під впливом ... Читати далі »

За покликом серця

За покликом серця

Гість нашої редакції – Ілля Богданов, у минулому  старший лейтенант Федеральної Служби безпеки (Росія). Народився у Владивостоці (Приморський край РФ), потомственний військовий. На одній із застав Приморського краю стоїть пам’ятник його прадіду, капітану-прикордоннику.
 
Закінчив Хабаровський прикордонний інститут ФСБ РФ. За особистим бажанням поїхав служити у Дагестан, де брав участь у контртерористичній операції у 2010-12 роках. Повернувся в Примор’я, де боровся з браконьєрством. Неодружений, мав вл ... Читати далі »

24.01.2015

Не старіють душею ветерани!

Не старіють душею ветерани!

17-18 січня, напередодні Водохреща, у спортивному залі Вишгородської районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи відбувся всеукраїнський турнір з футзалу серед ветеранів під назвою «BMP-CUP». Майже з усієї України з’їхалися прославлені спортсмени, а зараз просто ветерани-аматори, яким уже виповнилось 40 років.
 
На турнір зібралися команди з міст Павлоград, Лубни, Кременчук, Умань, К ... Читати далі »