Головна » 2015 » Січень » 03

Від «Водограю» до «Барвіночка»

Від «Водограю» до «Барвіночка»

У день Святого Миколая маленьких вишгородців привітали святковим концертом творчі дитячі колективи міста.
 
У вестибюлі будинку культури «Енергетик» бадьорими мелодіями гостей зустрічав муніципальний дитячий духовий оркестр «Водограй» під керівництвом Ярослава Глєбовича. І відразу заряджав позитивом.
 
Дійство на сцені ... Читати далі »

Новорічний «Дивосвіт»

Новорічний «Дивосвіт»

Напередодні Нового року у Вишгородському районному центрі художньої творчості дітей, юнац­тва та молоді «Дивосвіт» відбулося святкування районної ялинки для дітей.
 
Головною родзинкою святкування стала звісно ж довгоочікувана вистава «Тридцять друге грудня або дванадцять місяців». На початку вистави директор ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт» Олена Андріяш привітала усіх присутніх з новорічними святами, побажавши миру та злагоди. 

Аграрний сектор: час вимагає змін

Аграрний сектор: час вимагає змін

Крім стабільного забезпечення населення країни якісним, безпечним і доступним продовольством, аграрний сектор спроможний на вагомий внесок у розв’язання загальноекономічних проблем, що стоять нині перед країною.
 
Подальше входження до світового економічного простору, посилення процесів глобалізації, лібералізації торгівлі потребує адаптації до умов, що постійно змінюються, а відповідно, і подальшого удосконалення аграрної політики України. Іншими словами, вимагається докорінна реструктуризація існуючих товарно-виробн ... Читати далі »

Новорічні дива збуваються

Новорічні дива збуваються

Ветеран праці, мешканка Нових Петрівців  Марія Іванівна Котова останні вісім років працювала в селі листоношею. У будь-яку погоду вона доставляла і пресу, і пенсійні гроші. Усі були раді привітній жінці, але роки брали своє.
 
Цього року Марія Іванівна відзначила 70-річчя, і роботу довелося залишити. Пенсії на життя ледь вистачає, а тут з ладу вийшло газове опалення. Зима, морози, електрику періодично відключають. Бабуся живе поряд з онуком, котрий міг би допомогти бабусі,  але зараз Євген Школьний знаходиться на службі у Збройних Силах у зоні проведення АТО, захищає Донецький аеропорт. 
 
Хто не знає, що на Новий рік трапляються дива і збуваються мрії? Одного разу поспілкувавшись із своїм знайомим, повідала, що має проблеми з опаленням свого п ... Читати далі »

Фонд соціального страхування інформує

Фонд соціального страхування інформує

Закінчується 2014 рік. Підводячи підсумки року, що минув, бачимо  результати повсякденної  роботи наших працівників. Численні відвідувачі, безліч вирішених питань, надання допомоги тисячам застрахованих осіб. Так протягом року до дирекції звернулося із заявами-розрахунками про фінансування коштів на оплату листків непрацездатності 2408 страхувальників.
 
Більше 22 мільйонів гривень перераховано підприємствам  на надання допомоги застрахованим особам по тимчасовій непрацездатності, із них 7 мільйонів на виплату ... Читати далі »

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Але перед тим, як попасти на «свій» есмінець, довелося тижнів зо три «прокантуватися» у Сєвєроморську, який був головною базою Сєвєрного флоту. До екіпажу прибув представник «Окрыленного» і ми залізницею подалися до Сєвєродвінська, здійснивши чималого гака від Мурманська до Архангельська, а звідти й до Сєвєродвінська.
 
Загальні враження і від Сєвєроморська, і від подорожі, і від Архангельська із Сєвєродвінськом були гнітючі: безперервні дощі, болото, сірі будівлі, сірі люди. Одним словом ... Читати далі »

Селянське козацтво України

Селянське козацтво України

Враховуючи такі процеси в країні, свідомі нащадки славетних козацьких пращурів об’єдналися у ВГО «Селянське козацтво України», яке було зареєстровано 2 вересня 2011 року у Державній реєстраційній службі України. У серпні 2014 року було зареєстровано всеукраїнську газету «Козацька Україна єдина».
 
Відродження Селянського козацтва як об’єднуючої господарської, військової, духовної і державотворчої громадської сили в умовах незалежної України відбувається сьогодні на основі козацької ідеї ві ... Читати далі »

То чи була Переяславська Рада?

То чи була Переяславська Рада?

За слушним зауваженням історика П. Феденка, «орда своїм грабіжництвом і зрадливістю, а Польща непримиренністю супроти української державності навіть на обмеженій козацькій території просто пхали Богдана Хмельницького шукати протекції московського царя».Згодом навіть російський історик Покровський скаже: «Богдан Хмельницький, згнітивши серце, пішов під Москву».
 
Слід звернути увагу на досить активний характер українсько-московських відносин протягом 1648–1654 рр., адже за цей час в Україні побувало 13 посольств із Москви, водночас з України відпр ... Читати далі »