Головна » 2014 » Грудень » 27

На Андрія – вечорниці

На Андрія – вечорниці

На Андріївських вечорницях у Вишгородській центральній районній бібліотеці для дорослих гадали, калиту кусали, співали обрядові пісні. Організували вечорниці працівники бібліотеки, Вишгородський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та районний будинок культури «Енергетик».
 
Гості йшли на вечорниці як на родинне свято – з гостинцями та добрим настроєм, у вишиванках та барвистих українських хустках, а їх на порозі зустрічали ведучі свята Галина Дмитренко та Іри ... Читати далі »

27.12.2014

Ми сильні традиціями

Ми сильні традиціями

Ось уже декілька років депутат районної ради Тетяна Попова, яку обрала громада Лебедівки, постійно турбується про підростаюче покоління села.
 
І в цьому році, традиційно, молоді люди, які навчаються в столичних училищах, коледжах, вищих навчальних закладах отримали посвідчення для безоплатного проїзду в автобусах і маршрутних таксомоторах за маршрутом Лебедівка-Київ.
 

Промінчик віри у щасливу зірку

Промінчик віри у щасливу зірку

Навчальні заклади Вишгородщини традиційно долучаються дня Святого Миколая творчими фестивалями, конкурсами та чарівними незвичайними  дійствами. Кожна дитина заслуговує на свято, на втілення у життя своєї маленької дитячої мрії, а вихованці спеціальної школи «Надія»  потребують реальної допомоги і особливої підтримки. Діти  написали  листи-прохання до чудотворця і, звичайно, очікували на диво.
 
Учні Вишгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, які завітали до своїх друзів на свято, влаштували цікаву виста ... Читати далі »

Будували місто і ГЕС

Будували місто і ГЕС

12 грудня виконуючий обов’язки голови Вишгородської районної державної адміністрації В’ячеслав Савенок у великій залі засідань адмінбудинку на апаратній нараді оприлюднив письмове привітання від голови Київської облдержадміністрації  В. Шандри, вручив подяку і сердечно поздоровив з нагоди 80-річчя від дня народження. Ювіляр подякував усім за теплі слова та вітання.
 
Не всім відомо, що Василь Буткевич вихованець Дар’євського спецдитбудинку (1945-1950 рр.), який розташовувався у колишній садибі княгині ... Читати далі »

Пріоритети визначені, а перепони лишаються

Пріоритети визначені, а перепони лишаються

Те, що пріоритетним напрямком економічного зростання Української держави визначене сільське господарство – знає кожен українець. А от як досягти вагомих результатів на визначеному шляху аграрії, економісти та політики, схоже, однозначно не визначилися… Труднощі, проблеми та шляхи їх вирішення нещодавно обговорювали аграрії на нараді керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств Вишгородського району.  
 
Про результати наради з журналістами «Слова» поспілкувалися її уча ... Читати далі »

Селянське козацтво України

Селянське козацтво України

Козацтво відігравало важливу роль в історії українського народу. Перші згадки про козацтво датуються ХІІІ ст., коли в літописах згадувалось про існування на кордоні руських земель і кочового степу бродників і берладників – вільних людей, які не підкорялись князівській владі, боронили землі від набігів половців і жили за рахунок здобичі від походів на візантійські володіння.
 
Формування цієї соціальної верстви було перервано татаро-монгольською навалою, проте подальшого розвит­ку ці процеси набули в ХV-XVІ ст. в н ... Читати далі »

Ця стаття з’явилась і мусується не випадково

Ця стаття з’явилась і мусується не випадково

На вимогу депутата Віктора Куляєва, який не має права підписуватись як голова комісії без відповідного рішення комісії, надаю пояснення щодо звинувачень, що опубліковано у газеті «Слово» від 13 вересня 2014 року у статті «Цей заклад працюватиме на нас! Або 90-ті повернулися» на мою адресу.
 
Ще на сесії районної ради я відповіла на депутатське звернення Віктора Куляєва, що звернулась до прокуратури із депутатським зверненням, щоб та дала оцінку моїм діям.  

Насолоджуйтеся економією грошей?

Насолоджуйтеся економією грошей?

Пам’ятаєте, як на початку літа при знесенні невеличкого магазину «Віта», а з ним і невеличкого зеленого оазису із берізками і кленами у центрі міста, обурювалися вишгородці, уже не кажучи про жителів п’ятиповерхівки, що стоїть поруч, і яким нова будова затулила світло. Міська влада дозволила будівництво супермаркету «Білла».
 
Вишгородці пообурювалися, виговорилися, змирилися. Стали тішитися надією, що супермаркет буде з нижчими цінами порівняно із двома « Екомаркетами», &laqu ... Читати далі »

Живуть традиції в селі

Живуть традиції в селі

Святковим концертом  відзначили мешканці Нижчої Дубечні разом із сільською радою, педагогічним колективом та учнями загальноосвітньої школи зустріч зі Святим Миколаєм. 
 
Вихованням духовності учнівської молоді почав займатися ще колишній голова сільради Григорій Мусієнко, організовуючи подібні заходи. Святкування дня Святого Миколая напередодні Нового року швидко переросло у традицію. Цього року кошти для свята винайшла сільський голова Валентина Клименко. Інвестором заходу стало підприємство «Ост-Вест-Експрес». 
 

Суспільство чекає реформ і змін

Суспільство чекає реформ і змін

Важкий хрест заробітчанина може нести не кожен. На превеликий жаль, потрібно визнати, що частина людей, які виїхали на заробітки, додому не повертаються. На сьогоднішній день немає статистики про кількість заробітчан в Україні, але є статистика у кожному населеному пункті нашої держави, про дітей-сиріт при живих батьках, про жінок-вдів при живих чоловіках, недоглянутих батьків при живих дітях. Про ці та інші проблеми людей, змушених залишити власну домівку, ми спілкувалися з представницею ГО «Заробітчани» Степанією Григорівною Сідляр.
 

Новорічна ялинка на свіжому повітрі

Новорічна ялинка на свіжому повітрі

19 грудня Святий Миколай завітав і до нас, на навчально-спортивну базу, де з ранньої весни і до пізньої осені тренуються вихованці Вишгородської районної ДЮСШ з водних видів спорту. 
 
У зимовий період база «відпочиває», але дуже сумує за цією гомінливою, непосидючою спортивною дітворою. І от спортсмени разом із своїми тренерами вирішили трохи «розвеселити» базу і поїхали прикрасити одну з ялинок, які там ростуть, адже незабаром Новий Рік! А які ж новорічні свята без Діда Мороза? З’явився н ... Читати далі »

Зима: пора міні-футболу

Зима: пора міні-футболу

19 грудня у спортивному залі Вишгородської КДЮСШ відбулося урочисте відкриття традиційного дитячого турніру з міні-футболу, присвяченого дню Святого Миколая. П’ятий рік поспіль директор Вишгородської районної КДЮСШ Микола Король та начальник відділу молоді та спорту Вишгородської РДА Микола Горовий проводять цей турнір. 
 
Вісім дитячих команд зібралися, щоб поборотися за красень-кубок. Команди: ФК «Чайка 2008», «ДЮСШ-Чайка», ФК «Межигір’я», «ДЮСШ» (смт Бородян ... Читати далі »

Змагалися юні плавці

Змагалися юні плавці

У басейні Вишгородської районної КДЮСШ пройшов другий етап турніру з плавання «Swimming Nation 2014» на призи вихованців Вишгородскої РК ДЮСШ Артема та Миколи Часовських. 
 
У змаганнях стартувало більше 50 плавців Вишгорода віком від 5 до 14 років. У програму турніру, крім уже звичних дистанцій, увійшли захоплюючі естафети  «Естафета серед найсильніших плавців Вишгорода», «Перший – останній» та «Приведи друга», основна мета якої – популяризація плавання і ... Читати далі »