Головна » 2014 » Грудень » 20

Пам’ятаємо про героїв Чорнобиля

Пам’ятаємо про героїв Чорнобиля

15 грудня у приміщенні адміністративного будинку у м. Вишгороді з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулося урочисте зібрання.
 
Участь у заході взяли керівники району та м. Вишгорода, представники чорнобильських громадських організацій, громадськість.
 
Зі словами вдячності до учас ... Читати далі »

Київській ГЕС – 50!

Київській ГЕС – 50!

П’ятдесят років тому, 19 грудня 1964 року, дала перший промисловий струм Київська гідроелектростанція. 
 
Рішення про її будівництво було прийняте Радою Міністрів СРСР ще в серпні 1959 року, але будівництво розпочалося лише наприкінці 1960 року. Саме ця ГЕС стала першою в країні, де використали новітню технологію збірних залізобетонних конструкцій. Окрім того, вирішили не будувати звичну окрему греблю для зливу води, а об'єднати з водозливом саму будівлю ГЕС. Уже 10 вересня 1964 року відбулося урочисте відкрит ... Читати далі »

«Діти Київщини – воїнам АТО»

«Діти Київщини – воїнам АТО»

Війна – це слово завжди звучало грізно і болюче. Ми – сьогоднішнє покоління,  ще рік тому не могли і подумати, що станемо свідками цього страшного явища. Але війна прийшла у нашу країну, і зараз як ніколи відчуваємо потребу у єдності, у допомозі один одному.
 
З метою патріотичного виховання та виховання гідного громадянина нашої держави по всій країні відбуваються акції, працюють волонтери, і наша Гаврилівська школа не могла залишитися осторонь.

Призначено нового керівника «Навчально-спортивної бази»

Призначено нового керівника «Навчально-спортивної бази»

18 грудня відбулося засідання сороко­вої сесії Вишгородської районної ради VІ скликання. Серед іншого на сесії розглядалися питання обрання заступника голови Вишгородської районної ради та звільнення з посади директора комунального підприємства Вишгородської районної ради «Навчально-спортивна база».
 
Новим керівником «Навчально-спортивної бази» призначено Вікторію Кулакову. Підтримати кандидатуру нового директора приїхав і президент Федерації академічного веслування України Володимир Власенко. Ві ... Читати далі »

Промисел риби не тільки харч, а й робочі місця

Промисел риби не тільки харч, а й робочі місця

Напередодні Нового року рибалки-промисловики України підсумовують здобутки року, що минає, та готуються до зимового сезону. Цьогоріч їм вдалося істотно збільшити вилов риби, навіть незважаючи на анексію Криму. Проте майбутнє галузі під знаком питання.
 
За статистикою цей рік для українських рибалок-промисловців видався успішним, навіть без урахування показника окупованого Криму. Загальний вилов риби та інших водних біоресурсів по Україні склав майже шістдесят шість тисяч тонн – це на двадцять вісім відсотків більше ні ... Читати далі »

Питання потребує вирішення

Питання потребує вирішення

Очевидно, що пріоритетним напрямком освітянської політики будь-якої держави є  створення, розвиток і успішне функціонування закладів дошкільного виховання для майбутніх співгромадян. Цей постулат, здається, не підлягає сумнівам ні в кого, адже навіть президенти найвідсталіших країн неодмінно порушують згадані питання у своїй повсякденній діяльності.  Мобілізовують, спрямовують, модернізують… Здається, що наша країна і тут пасе задніх.
 
Щоб журналіста не звинувачували у якійсь запопадливості чи відстоюванні ... Читати далі »

Баба з возу, а кобилі не легше…

Баба з возу, а кобилі не легше…

На розширену нараду за участі перевізників, голів сільських рад та районних депутатів перетворилося заплановане засідання комісії з питань промисловості, підприємництва, будівництва, транспорту, зв’язку, торгівлі та інвестиційної політики. Чи не через безліч вказаних у її назві тем та байдужості окремих керівників вказаних галузей економіки комісії, не вистачило кворуму.  Тому хоча і перетворилася вона на нараду, актуальності, однак, не втратила.
 
По суті, питання розглядалося одне: як в умовах сьогоднішньої екон ... Читати далі »

Насильство в сім’ї як соціальна проблема

Насильство в сім’ї як соціальна проблема

Жертвою домашнього насильства може стати будь-хто: жінка, яку постійно лає і б’є її чоловік, дівчинка-підліток, яка страждає від сексуальних переслідувань свого вітчима, хлопчик, якого лупцює мати-алкоголічка, старенька бабуся, яку ненавидять власні діти. Закон розрізнює чотири види домашнього насильства: фізичне, психологічне, економічне, сексуальне.
 
Фізичне насильство в сім’ї – це навмисне нанесення побоїв, тілесних ушкоджень одного члена сім’ї іншому, яке може призвести чи призвело до порушення н ... Читати далі »

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Рік 1955. На останньому курсі навантаження були особливо великі. І тільки під час виробничої практики випало більше двох місяців побайдикувати. Цю переддипломну виробничу практику наша група проходила на залізничній станції Лозова у Харківській області. Почався вже 1955-й. Термін навчання у технікумі добігав свого завершення. Місячна відпустка й останній збір у Кременчуці перед відправкою у доросле життя: невідоме, невизначене і таємниче.
 
В управлінні Донецької залізниці (яка на той час називалася Сталінською) мені помінял ... Читати далі »

Без коріння саду не цвісти

Без коріння саду не цвісти

Людина, як і рослина, не може жити без правічного грунту. Силоміць вирваний із природного середовища, живий організм почне всихати, перероджуватися на перекотиполе. І якщо хто з нас не засвоїть родинних цінностей, то може на все життя залишиться людиною, яка не знатиме свого роду-племені, чиїх батьків він син, чия дитина. Жити у світі без зв’язків, без родинної підтримки дуже важко.
 
Наші прадіди уявляли життя людей на землі як велетенське Дерево Роду.
 
... Читати далі »

«Любистку» від Святого Миколая

«Любистку» від Святого Миколая

У день Святого Миколая працівники Асоціації рибалок-промисловиків Київського водосховища відвідали Вишгородський районний дитячий будинок «Любисток» у селі Нові Петрівці.
 
Як розповів директор закладу Микола Жадан, у дітей є все необхідне для отримання якісної освіти та підготовки до отримання професії. Рибалки поцікавилися умовами виховання та проживання дітей,  їхніми потребами та планами щодо поліпшення умов і подальшого розвитку «Любистка». Рибалки передали дітлахам солодощі та фрукти. ... Читати далі »

Чверть століття, подарованого дітям

Чверть століття, подарованого дітям

Як швидко летить час! Здається, ще вчора ми були школярами і доб­ре пам’ятаємо, як на урок фізкультури разом із вчителем зайшла молода дів­чина і запросила нас займатися академічним веслуванням. Це була Ганна Павлівна Бортнік, і було це 25 років тому. 
 
Ми прийшли на тренування раз, другий, і спорт став для нас частиною життя.