Головна » 2014 » Листопад » 29 » 1933-й – скорботний дзвін пам’яті
11:22
1933-й – скорботний дзвін пам’яті
Минулої п’ятниці біля пам’ятника святих Бориса і Гліба відбулися два мітинги – до Дня Гідності і Свободи та мітинг-реквієм пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.
 
Згідно з Указом Президента України з метою збереження та донесення до сучасного і майбутнього поколінь об’єктивної інформації про доленосні події України початку XXI століття,  а також віддання належної шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013 року повстали на захист демократичних цінностей  прав і свобод людини – 21 листопада є загальнодержавним  Днем Гідності та Свободи. Відстоюючи гідність і свободу  нашої держави, на Майдані залишилася Небесна сотня. Сьогодні продовжують гинути патріоти України. За роки голодомору  Україна втратила   мільйони своїх дочок і синів. Загиблих людей поєднує, що  як в тридцятих роках, так  і рік тому вони були заручниками  влади. 
 
Біля пам’ятника зібралось багато жителів нашого району. Скорботну церемонію відкрив Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, який наголосив, що це дві рівнозначно важливі дати для українського народу та закликав пам’ятати про мільйони наших невинно загиблих братів і сестер.  Голова районної ради Ірина Побідаш закликала людей не опускати руки та не бути байдужими у такий важкий час для нашої країни. 
 
Після молитви та церковного співу громадський актив Вишгородщини поїхав до монумента Голодомору 1932-1933 років, де відбулося покладання траурних вінків та квітів.
 
Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 425 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus